LG a anunţat 43UD79-B, un monitor 4K care poate afişa patru surse video simultan

02.05.2017
LG a anunţat 43UD79-B, un monitor 4K care poate afişa patru surse video simultan

Rezoluţia 4K începe să devină un standard şi pe PC-uri, iar din ce în ce mai mulţi producători încep să dezvolte soluţii interesante în jurul acesteia. Cel mai nou monitor LG 4K anunţat promite să ofere funcţionalitate extinsă pentru profesionişti şi nu numai, fiind echipat în special pentru utilizarea cu mai multe surse video. Fie că este folosit pentru monitorizarea unor camere video, sau pentru mai multe PC-uri simultan, noul 43UD79-B poate deveni un mic „video wall” cu calibrare din fabrică.

43UD79-B vine cu un panou de 42,5” cu rezoluţie 4K (3840 x 2160 pixeli @ 60 Hz), care poate fi folosit în mai multe moduri. Probabil că cei mai mulţi vor prefera definiţia în plus oferită de rezoluţia înaltă pentru a viziona filme sau pentru a produce conţinut video, însă cele mai interesante funcţii ale acestui model sunt ascunse în software-ul său.

LG a integrat nu mai puţin de patru mufe HDMI (două 1.4 şi două 2.0), un DisplayPort 1.2a şi un USB Type-C cu DisplayPort Alt Mode. Astfel, până la patru surse pot fi conectate simultan la acest monitor, acesta împărţind imaginea după placul utilizatorului. Pot fi afişate patru imagini 1080p complete, sau două în partea de sus şi una jos, în mod Picture-in-Picture, pe trei coloane sau oricare altă combinaţie posibilă. 43UD79-B vine şi cu un hun USB 3.0 cu două mufe, care poate asigura conectarea unui mouse şi a unei tastaturi, cu posibilitatea de a fi conectate la două PC-uri simultan pentru control pe rând (KVM switch încorporat).

Acest monitor vine cu panou pe 8 biţi deci conţinutul HDR nu va putea fi afişat în mod corect, iar gamerii probabil că îl vor găsi lent în comparaţie cu alte soluţii de pe piaţă oferind o lantenţă de 8 milisecunde (GTG). Probabil că faptul că este compatibil cu tehnologia FreeSync va ajuta însă pentru a oferi o performanţă mai bună în jocuri. Nu în ultimul rând, 43UD79-B integrează şi două difuzoare harman/kardon de 10W şi un jack audio pentru căşti.

LG a anunţat lansarea acestui model pentru 19 mai, fiind iniţial disponibil în Japonia la un preţ de 83.000 yeni, echivalent cu 745 de dolari americani.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult