Monitoare de 27” şi aparate foto bridge de la BenQ

09.11.2011
Monitoare de 27” şi aparate foto bridge de la BenQ

Pe final de an, BenQ vine noi produse pe piaţa românească şi reuşesc să ne surprindă încă o dată. 27″ este noua diagonală pentru monitoare şi producătorii încep să se uite cu atenţie la acest segment. Pe piaţa românescă a proiectoarelor, BenQ îşi păstrează primul loc şi introduce modele noi cu o funcţie foarte utilă. Aparatele foto ale producătorului asiatic nu sunt foarte cunoscute pe piaţa noastră, însă vor fi de-acum încolo. BenQ a lansat patru modele noi, două dintre ele find de tip bridge cu zoom mare.

BenQ EW2730 cu diagonala de 27

Monitoare de 27″ şi nu numai

Ce putea urma după 24″? Ce le oferi celor care doresc un monitor mai mare? Răspunsul producătorilor a venit în forma unor modele de 27″. BenQ a prezentat astăzi două monitoare cu această diagonală. Modelul EW2730 este unul de top ce îmbină o matrice VA cu iluminare LED. El va oferi o calitate excelentă a imaginii, cu unghiuri de vizibilitate foarte largi, dar şi o conectivitate excelentă. BenQ GL2750HM va fi un monitor mai accesibil cu diagonala de 27″. El va avea aceeaşi rezoluţie full HD întâlnită la EW2730.

BenQ EW2730 - imagini de calitate pe o matrice VA

BenQ ne-a prezentat astăzi şi noul lor top de gamă pentru segmentul monitoarelor de gaming. Este vorba despre BenQ XL2420T cu 1920×1080 de pixeli dispuşi pe o diagonală de 24″. El a fost creat împreună cu cinci gameri pasionaţi de FPS pentru performanţe de top în acest tip de jocuri. Ceea ce iese imediat în evidenţă la monitor este o consolă ataşată piciorului care permite schimbarea foarte rapidă a unor funcţii şi profiluri ale dispozitivului. De asemenea, BenQ XL2420T este compatibil cu Nvidia 3D Vision şi va fi livrat cu versiunea 2.0 a ochelarilor 3D.

BenQ XL2420T - destinat pasionaţilor de FPS-uri

Cei de la BenQ nu s-au gândit doar la pasionaţii de FPS-uri. Compania asiatică a prezentat două modele create special pentru cei care joacă titluri de strategie. Ele vor oferi zone iluminate mai puternic pe ecran (minimap) şi vor scoate în evidenţă detaliile din zonele întunecate ale cadrului, pe unde se pot strecura unităţi inamice.

BenQ RL2240H - optimizat pentru jocuri de strategie

Proiectoare cu tehnologia SmartEco

Cele şapte noi modele de proiectoare de la BenQ au în comun tehnologia SmartEco. Aceasta este activă când proiectorul este scos din cutie şi pornit. Ea poate reduce cu până la 70% consumul de energie electrică variind intensitatea luminoasă a lămpii în funcţie de conţinutul afişat. Spre exemplu, dacă utilizatorul trece pe modul Blank, lampa va lumina foarte puţin. Noile proiectoare au un buton dedicat pe telecomandă pentru funcţia SmartEco şi vin din game diferite: short-throw, multimedia, educaţional, entry-level.

BenQ MW851USH - proiector ultra short throw cu SmartEco

Camerele foto

Noile modele de aparate foto de la BenQ

BenQ prezintă utilizatorilor în această toamnă patru aparate foto compacte, două dintre ele având zoom mare. Topul de gamă, GH700, vine cu un obiectiv cu zoom optic 21x stabilizat. Spre surprinderea noastră, în carcasă se găseşte un senzor BSI (cu iluminare din spate), de ultimă generaţie, care ar trebui să ofere imagini cu o calitate peste medie. Din păcate, el dispune de o rezoluţie mult prea mare, de 16 MP. BenQ GH600 este un aparat aproape identic, senzorul BSI fiind înlocuit de unul obişnuit de 16 MP.

BenQ DSC-GH600

Produsele prezentate de BenQ vor fi disponibile în curând pe piaţa românească la distribuitorii autorizaţi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News