ZenScreen de la ASUS este un monitor secundar uşor pentru laptop-uri

31.08.2016
ZenScreen de la ASUS este un monitor secundar uşor pentru laptop-uri
Printre dispozitivele interesante pe care ASUS le-a prezentat în cadrul conferinţei organizate în jurul târgului IFA se regăseşte şi ZenScreen, un monitor portabil pentru utilzatorii de laptop-uri. Acesta va suplini rolul de ecran secundar şi poate fi cărat foarte uşor în orice geantă alături de un laptop, graţie dimensiunilor reduse şi greutăţii mai mici de 1 kg. 
 
 
Modelul ZenScreen MB16AC, cum îl numeşte ASUS în mod oficial, beneficiază de un panou de 15,6″ cu grosime de numai 8 mm. Acesta este conform companiei taiwaneze cel mai uşor şi mai subţire monitor portabil cu rezoluţie Full HD, fiind lipsit de un cablu de alimentare sau alt tip de adaptor de priză. 
 
 
Acesta se conectează la laptop printr-un port USB Type-C, care asigură atât semnalul video, cât şi alimentarea cu energie. Cablul poate fi folosit şi cu mufe USB Type-A printr-un adaptor special. ZenScreen se livrează şi cu un suport de top SmartCover cu grosime de 1mm, care îl poate sprijini în modul landscape. Pentru cei care îşi doresc să folosească monitorul în modul portret, , ASUS sugerează utilizarea orificiului de la baza alături de un pix sau un creion.
 

 

 
Preţul pentru ZenScreen este de 269 de euro, însă nu a fost anunţată o dată de lansare oficială.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult