Filme acţiune 2010 – cele mai tari filme de acţiune din 2010

Filme acţiune 2010 – cele mai tari filme de acţiune din 2010

La momentul în care am vorbit despre filmele noi din 2010, aveam doar câteva titluri anunţate. Odată cu trecerea în 2010, o serie întreagă de filme de acţiune au reuşit să ne atragă atenţia cu trailer-ele lor. Pe câteva din ele am reuşit să le trecem în revistă: From Paris with Love, The Book of Eli, Iron Man 2 şi Knight and Day, ultimul fiind menţionat în lista comediilor din 2010. Printre actorii ale căror prestaţii pline de adrenalină le vom urmări anul acesta pe marile ecrane se numără Jude Law, Russell Crowe, Angelina Jolie, Matt Damon şi Sylvester Stallone. Trebuie menţionat că această listă de filme de acţiune din 2010 a fost întocmită la data publicării şi nu excludem posibilitate ca alte titluri importantă să fie anuţate pe parcursul anului.

Green Zone (Zona verde)

Data de lansare: 12 martie 2010

Green ZoneDacă v-a plăcut seria trilogia Jason Bourne, cu siguranţă că veţi cumpăra bilete la Green Zone. Matt Damon joacă rolul unui ofiţer din armata americană care descoperă mai multe informaţii false în legătură cu armele de distrugere în masă din Irak. El este nevoit să treacă peste ordinele comandaţilor săi pentru a afla adevărul într-un teatru de război foarte proaspăt, dar şi extrem de periculos pentru un american. Data de lansare menţionată este valabilă pentru Statele Unite.

Clash of the Titans (Înfruntarea titanilor)

Data de lansare: 26 martie 2010

Clash of the TitansSam Worthington, eroul nostru din Avatar şi Terminator Salvation, îi va înfrunta în 2010 pe zei. El va juca rolul lui Perseus, fiul lui Zeus, care pleacă împreună cu un grup de războinici spre tărâmul lui Hades. În drumul său se va lupta cu tot felul de creaturi mitologice malefice, printre care se numără meduzele şi kraken-ul. Calul de bătaie al lui Perseus va fi Pegas sau un văr de-al său înaripat. Printre alţi actori foarte cunoscuţi pe care-i vom întâlni în această înfruntare se numără Liam Neeson şi, Ralph Fiennes.

Repo Men (Recuperatorii)

Data de lansare: 2 aprilie 2010

Repo MenJude Law şi Forest Whitaker sunt recuperatorii Remy şi Jake, dintr-un viitor care la prima vedere pare foarte atractiv. Tehnologia a avansat atât de mult încât se pot construi organe vitale artificiale care să prelungească viaţa oamenilor. Din nefericire, ele costă enorm, iar atunci când nu-ţi plăteşti ratele pentru inimă sau ficat, recuperatorii vin după ele. Ce se întâmplă însă când unul din recuperatori ajunge să primească o astfel de inimă artificială, împreună cu creditul aferent? Aceasta rămâne să descoperiţi când veţi urmări Repo Men, unul din cele mai aşteptate filme de acţiune din 2010.

Robin Hood

Data de lansare: 14 mai 2010

Robin HoodVă era dor de aventurile lui Robin Hood? Dar de Russell Crowe? Celebrul regizor Ridley Scott îi va reuni pe cei doi într-o ecranizare de proporţii a poveştii arcaşul englez. Trailer-ul ne promite scene de luptă realiste şi o abordare mai puţin romatică a legendei lui Robin Hood. Alături de actorul australian o vom întâlni pe Cate Blanchett în rolul lui Maid Marian.

The A-Team

Data de lansare: 11 iunie 2010

The A-TeamAu luptat în Irak şi acum sunt căutaţi pentru o crimă pe care n-au comis-o. Cei patru veterani de război sunt acum mercenari şi rezolvă „problemele” de care alţii nu se apropie. The A-Team este condusă de colonelul John Smith (Liam Neeson) şi nu pare să se aibă tehnici prea ortodoxe. Pentru ei, ejectarea dintr-un avion cu ajutorul unui tanc nu este o problemă. Filmul ce va fi lansat în această vară ne promite mult umor şi acţiune cât cuprinde.

Inception

Data de lansare: 30 iulie 2010

InceptionChristopher Nolan, cel care ne-a adus The Dark Knight şi Memento, ne propune în 2010 un nou titlu de acţiune Sci-Fi. În rolul principal îl vom găsi pe Leonardo DiCaprio, iar alături de el, pe Marion Cotillard şi Ellen Page. Trailer-ul actual nu ne descoperă prea multe lucruri în legătură cu acţiunea filmului. Ştim doar că ideile pot deveni foarte periculoase când, într-un fel sau altul, se transformă în realitate.

Salt

Data de lansare: 6 august 2010

SaltDupă Wanted, Angelina Jolie vrea să ne arate că nu şi-a pierdut îndemânarea şi joacă în Salt, unul dintre cele mai tari filme de acţiune din 2010. Evelyn Salt se transformă dintr-un agent CIA loial ţării sale în principalul suspect al unei tentative de asasinat asupra preşedintelui Statelor Unite, în urma declaraţiilor unui spion rus dezertor. Pentru a-şi putea spăla numele, ea trebuie să ajungă la preşedinte şi să înlăture ameninţarea.

The Expendables

Data de lansare: 13 august 2010

The ExpendablesAm lăsat la final titlul de acţiune care promite cel mai mult în anul 2010, cel puţin din perspectiva distribuţiei. Nu ştim cum a reuşit, dar Sylvester Stallone a strâns pentru acest film multe nume grele. O scurtă enumerare spune totul: Bruce Willis, Jet Li, Jason Statham, Mickey Rourke, Dolph Lundgren şi nu în ultimul rând, Arnold Schwarzenegger. Nu vreau să vă răpesc surpriza şi fără a vă oferi alte detalii, vă invit să urmăriţi trailer-ul de mai jos.

Sper că am reuşit să atrag atenţia pasionaţilor de adrenalină şi situaţii limită cu această scurtă listă. Sunteţi invitaţi să propuneţi în căsuţa de comentarii de mai jos şi alte filme de acţiune din 2010.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News