Plex poate acum să scoată automat reclamele din programele înregistrate de la televizor

28.11.2017
Plex poate acum să scoată automat reclamele din programele înregistrate de la televizor

Popularul serviciu de media server Plex a primit câteva funcţii foarte utile în ultimele câteva luni, una dintre acestea fiind DVR, adică posibilitatea de a înregistra emisiuni, seriale şi filme de la televizor, pentru a le vedea oricând doreşte utilizatorul. Fără prea mult tam-tam, Plex a primit zilele trecute o funcţie nouă pentru DVR, care poate să scoată automat reclamele din clipurile înregistrate local, pentru a te putea bucura de programele preferate, fără întreruperi.

Această capabilitate este disponibilă doar pentru utilizatorii de Plex Premium cu abonament activ şi poate fi folosit doar de către cei care au un anume sistem pus la punct. Este necesar un tuner TV conectat la un computer pe care Plex este instalat (în general este vorba despre un computer folosit pe post de NAS sau media server). Acest computer trebuie să funcţioneze în permanenţă pentru a permite înregistrarea programelor.

Desigur, noua funcţie pentru eliminarea reclamelor nu este atât de utilă celor cu computere mai vechi, sau care folosesc Plex pe un laptop. Întrucât clipurile au nevoie de a fi reencodate, este necesar un procesor puternic pentru a realiza decupajele într-un timp cât mai scurt. Cel mai probabil, doar cei care rulează Plex pe un server dedicat cu hardware modern, sau cei care au computere de gaming vor beneficia cel mai mult de pe urma noii funcţii.

Desigur, funcţia „remove commercials” trebuie activată manual din setările aplicaţiei de pe PC, iar utilizatorii vor trebui să îşi asume riscul că sistemul nu este încă perfect. Această funcţie editează fişierul original înregistrat şi elimină sursa, deci odată tăiate materialele nedorite din el, nu se mai poate reveni la versiunea originală. În cazul în care sistemul nu detectează corect momentul de început şi de sfârşit al reclamelor, există posibilitatea ca acesta să taie momente importante din programele înregistrate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult