TP-LINK lansează routerul Gigabit Tri-Band Archer C5400 şi modelul dual-band C3150

11.01.2016
TP-LINK lansează routerul Gigabit Tri-Band Archer C5400 şi modelul dual-band C3150

TP-LINK extinde gama de routere wireless cu două noi soluţii rapide: routerul Gigabit Tri-Band Archer C5400 şi routerul wireless dual-band C3150, cu suport pentru MU-MIMO (Multiple User – Multiple-Input Multiple-Output.

Promiţând să tripleze performanţa reţelelor Wi-Fi, routerul tri-band Archer C5400 concentrează semnalul Wi-Fi către mai multe dispozitive şi conectează inteligent fiecare dispozitiv la reţeaua Wi-Fi, prioritizând traficul la nivelul reţelei.

TP-LINK promite să tripleze performanţa reţelelor Wi-Fi

Cu aceste două noi produse, TP-LINK se poziţionează din nou ca leader, aducând cea mai avansată tehnologie Wi-Fi pe piaţă. Clienţii au nevoie de cele mai bune conexiuni wireless pentru a fi conectaţi permanent cu toate dispozitivele preferate. Gamerii dedicaţi şi amatorii de divertisment online se pot baza pe conexiuni ultra-rapide şi stabile cu ajutorul acestor noi soluţii care maximizează vitezele”, a declarat Lewis Wu, vicepreşedinte executiv pentru TP-LINK SUA.

Tehnologiile 4-stream şi NitroQAM permit o rată de transfer de până la 5400Mbps  în banda de 2.4GHz (1000Mbps) şi două benzi de 5GHz (2167Mbps). Tehnologia MU-MIMO îmbunătăţeşte conexiunea routerului la dispozitive mobile, oferind o performanţă Wi-Fi de trei ori mai mare în timpul gamingului şi al streamingului pe dispozitive multiple, în timp ce Smart Connect menţine dispozitivele conectate pe orice conexiune disponibilă. Procesorul dual-core de 1,4Ghz şi cele 3 procesoare secundare asigură conexiuni rapide, iar cele opt antene cu amplificare şi tehnologie beamforming optimizează acoperirea reţelei. 

În cazul routerulului dual-band Archer C3150 cu MU-MIMO, viteza asigurată este de până la 3150Mbps în benzile de 2.4GHz (1000Mbps) şi 5GHz (2167Mbps).

Ambele routere funcţionează în standardul 802.11ac şi sunt compatibile cu 802.11a/b/g/n, includ porturi USB 3.0 pentru partajarea fişierelor în reţea, funcţie de criptare pentru securitate, 4 porturi ethernet pentru conexiuni de mare viteză cu dispozitive fixe, respectiv beneficiază de  garanţie 2 ani şi suport tehnic 24/7.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult