ASUS a lansat GR8 II, un computer pentru VR de dimensiunea unei console de jocuri

16.02.2017

Cel mai mic PC pre-configurat de la ASUS, GR8 a primit prima sa revizie importantă. GR8 II vine într-o carcasă puţin mai mare, însă cu hardware mult mai puternic, fiind echipat cu o combinaţie de componente de desktop şi laptop pentru a realiza cel mai mic PC desktop compatibil cu headset-uri de realitate virtuală (volum de 4 litri şi greutate de 4 kilograme). Acesta este echipat cu componente din cele mai noi generaţii, având la bază un procesor Kaby Lake şi o placă video NVIDIA Pascal.

Configuraţia poate să difere de la model la model, însă toate variantele de GR8 II vin echipate din fabrică cu procesoare Intel Core i7-7700, Intel Core i5-7500, cât şi câteva configuraţii cu Skylake i7-6700 sau i5-6400, cât şi placa video GeForce GTX 1060 cu port special pentru conectarea unui Oculus Rift sau HTC Vive. Sistemul poate fi configurat cu până la 32 GB memorie RAM DDR4 pe suport SO-DIMM şi vine standard cu un SSD pe format M2 de până la 512 GB. Cei care îşi doresc mai mult spaţiu de stocare, pot opta şi pentru un SSD în plus sau un HDD de 2,5”, care se conectează la un port SATA 3.  

La capitolul conectivitate, GR8 II integrează WiFi 802.11ac, Bluetooth 4.2, Gigabit Ethernet, cât şi o multitudine de port-uri pentru accesorii. Pe partea din faţă se regăsesc mufele jack pentru căşti şi microfon, alături de două mufe USB 3.0, în timp ce pe spate sunt include ieşiri audio digitale (line şi S/PDIF optic), două USB 3.0, un USB 3.1 Type-A, un USB 3.1 Type-C şi mufele pentru conectarea de display-uri HDMI 2.0 şi DisplayPort 1.4 cu sport pentru G-Sync. Pe partea din faţă sunt vizibile zone iluminate cu LED-uri RGB compatibile cu sistemul Aura.

Preţul lui GR8 II porneşte de la 5400 lei, sistemul fiind deja disponibil în diverse configuraţii în oferta magazinelor de specialitate din România.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult