Asus, HP, şi Lenovo vor oferi PC-uri cu Windows 10 motorizate de procesoare ARM

01.06.2017
Asus, HP, şi Lenovo vor oferi PC-uri cu Windows 10 motorizate de procesoare ARM

Creat iniţial pentru dispozitive smartphone şi tablete, chipsetul Snapdragon 835 va putea fi găsit curând şi în PC-uri low-cost vândute de Asus, HP, şi Lenovo.

Planurile Microsoft pentru a face sistemul de operare Windows 10 şi aplicaţiile pentru PC-uri x86 compatibile cu dispozitive motorizate de procesoare ARM sunt pe cale să se materializeze. 

Descrise iniţial ca alternative cu Windows 10 pentru dispozitivele Chromebook, aşa numitele mobile PC vor pune la dispoziţie conectivitate LTE şi o autonomie generoasă a bateriei. Mai mult, spre deosebire de tabletele bazate pe Windows RT, între timp abandonate, noile portabile vor avea suport complet pentru aplicaţii desktop, rulate fără penalizări masive de performanţă.

Din păcate Microsoft nu dezvăluie exact când şi la ce preţuri vor ajunge noile sisteme „Mobile PC” în magazine.  

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult