Booster One: primele căşti pentru gaming cu giroscop

10.10.2016

Căştile audio pentru gaming au evoluat în ultimii ani în produse premium, cu design confortabil pentru sesiuni lungi de joc şi sunt echipate cu difuzoare şi microfoane performante, pentru a asigura o experienţă de joc de calitate. Acestea nu fac însă mai nimic pentru a oferi ceva în plus faţă de o pereche de căşti de calitate, însă compania Sixth Sense Technology crede că are soluţia. Folosind un giroscop, compania a Booster One, care poate oferi control prin mişcare în jocuri.

Desigur, Booster One nu va înlocui un mouse sau o tastatură, ci va putea să ofere acces mai rapid la diverse acţiuni din joc, care vor putea fi personalizate după bunul plac. Construcţia metalică a căştilor de la Sixth Sense va asigura rezistenţă ridicată în timp, majoritatea produselor de acest gen fiind realizate din plastic, iar microfonul va asigura eliminarea zgomotului de fundal fără utilizarea unui software separat. Întrucât este vorba despre un echipament pentru gaming de mare precizie, Booster One va putea fi conectat la un PC exclusiv printr-un cablu (cel mai probabil USB).

Căştile vor fi livrate cu aplicaţia Booster One, care va oferi acces la diverse setări precum sensitivitatea microfonului, sensitivitatea giroscopului şi diverse profile prestabilite pentru jocuri. Desigur, fiecare dintre acestea vor putea fi personalizate şi va exista şi posibilitatea de a crea noi profile de sine stătătoare. Pentru acces rapid la câteva setări, căştile vor fi livrate şi cu o unitate de control care va integra patru butoane şi o rotiţă. Butoanele vor putea modifica volumul căştilor, volumul microfonului, culoarea LED-urilor şi sensitivitatea giroscopului, fiecare dintre acestea fiind setate cu rotiţa din centrul unităţii.

Booster One este acum disponibil pe Kickstarter pentru pre-comandă la preţul de 199 dolari, un preţ cu discout foarte mare faţă de preţul final de 359 dolari. Sixth Sense Technology se aşteaptă să lanseze pe piaţă noile căşti cu giroscop în luna august a anului 2017.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult