Noile periferice de la Apple sunt „magice”

14.10.2015
Noile periferice de la Apple sunt „magice”

Alături de noile computere iMac, Apple a introdus şi noi periferice pentru acestea. Acestea au fost prima dată depistate în sursele sistemului de operare Mac OS X El Capitan şi oferă schimbări minore, designul fiecărui accesoriu fiind puţin modernizat, capabilităţile noi fiind limitate. Probabil cel mai neaşteptat aspect este faptul că acestea intră în ofertă la preţuri mai mari decât cele ale modelelor precedente.

Magic Mouse 2: primul mouse Apple cu acumulator intern

Magic Mouse 2 este cel mai puţin schimbat din noua gamă de accesorii. Acesta este puţin mai lung, însă nu primeşte acces la tehnologie nouă. În continuare dispune de o suprafaţă tactilă „multitouch”, însă cea mai mare schimbare este integrarea unui acumulator intern, care poate oferi o lună de utilizare la o singură încărcare. Alimentarea se face folosind un port proprietar Lightning, asemeni gamei de produse cu iOS. Apple susţine că suprafaţa din partea de jos a fost schimbată pentru a oferi control mai precis al cursorului.

Noul Magic Trackpad 2 primeşte probabil cele mai multe modificări dintre toate. Acesta a primit un design mai elegant şi integrează tehnologia Force Touch, oferind aceeaşi funcţionalitate disponibilă deja pe trackpad-ul de pe computerle Macbook lansate la începutul anului 2015. Acesta este cu 30% mai mare decât predecesorul său şi include un acumulator similar cu cel de pe Magic Mouse. Încărcarea se face evident printr-un cablu Lightning.

Magic Trackpad 2: Trackpad cu Force Touch

În cele din urmă, tastatura Apple a primit probabil cel mai mare upgrade din ultimii ani. Aceasta se aliniază cu noul design al lui Magic Trackpad 2. De altfel, aceasta este prima tastatură a companiei care poartă numele „Magic Keyboard”. Schimbările acesteia sunt atât vizuale, cât şi tehnice. Asemeni celorlalte dispozitive „magice”, aceasta include un acumulator intern şi beneficiază de aceleaşi taste cu mecanism „butterfly” folosit în premieră pe modelul de laptop Macbook ultra-subţire. Tastele au suferit de asemenea câteva modificări. Săgeţile au fost redimensionate, iar rândul de butoane de pe rândul superior sunt acum de dimensiune normală.

Tastatura şi mouse-ul se livrează cu fiecare computer din gama iMac. Cei care vor un iMac alături de Trackpad vor trebui să plătească 50 de dolari în plus, deşi în trecut nu exista o taxă pentru astfel de modificări. Separat, Magic Mouse 2 vine la preţul de 79 dolari, Magic Keyboard costă 99 dolari, iar Magic Trackpad 2 poate fi achiziţionat în schimbul sumei de 129 dolari.

Magic Keyboard: prima tastatură pentru iMac cu butoane „butterfly”

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult