O tastatură flexibilă groasă de numai 1,5 milimetri promite un răspuns tactil real

11.04.2013
O tastatură flexibilă groasă de numai 1,5 milimetri promite un răspuns tactil real

Tastaturile flexibile portabile sunt prezente de foarte multă vreme pe piaţă, însă acestea oferă taste cu o cursă infimă şi răspuns slab, experienţa fiind nesatisfăcătoare. Compania Strategic Polymers Sciences afirmă că a pus la punct o tastatură  flexibilă care va avea un confort similar celui oferit de tastaturile standard, iar aceasta va putea ajunge pe piaţă începând de anul viitor.

La fel de subţire şi flexibilă ca modelele existente pe piaţă, tastatura celor de la Strategic Polymers Sciences este fabricată însă dintr-un polimer special, care îşi poate schimba foarte repede forma sub acţiunea curentului electric. Având o grosime de numai 1,5 milimetri, tastatura promite să imite mai bine senzaţia oferită de butoanele cu cursă lungă ale tastaturilor obişnuite, deformările pe verticală ale stratului polimeric fiind de circa 10 procente. În plus, un sistem haptic va completa deformările elastice ale butoanelor cu vibraţii.

Conceput pentru laptopuri, noul model de tastatură ar putea ajunge pe piaţă începând de anul viitor. Între timp, compania a afirmat că lucrează şi la dezvoltarea unei versiuni complet transparente, care va putea fi lipită pe stratul protector al ecranelor telefoanelor sau tabletelor şi va oferi taste în relief cu răspuns tactil precis. Dacă este nevoie, sistemul haptic va putea fi completat de un sistem acustic care va imita zgomotul tastelor sau va putea emite alte sunete.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News