Razer oferă performanţă similară cu Oculus Rift la un preţ mai mic

20.06.2016
Razer oferă performanţă similară cu Oculus Rift la un preţ mai mic

Razer, o companie cunoscută pentru perifericele sale de gaming şi mai nou pentru laptop-uri high-end, a lansat de curând a doua versiune a headset-ului de realitate virtuală OSVR. Aceasta poartă denumirea de „HDK2” (Hacker Development Kit), întrucât compania încurajează dezvoltatorii să modifice dispozitivul în orice mod doresc. Feedback-ul celor care vor modifica headset-ul OSVR va fi luat în considerare atunci când va fi realizată o versiune finală a acestuia.

În ciuda faptului că vorbim încă despre un prototip, practic un model de referinţă pentru un produs final, OSVR HDK2 este disponibil pentru comandă pentru toată lumea. Acesta costă 399 dolari şi vine cu hardware comparabil cu cel care se găseşte în Oculus Rift şi HTC Vive.

La baza noului HDK2 de la Razer stau două display-uri OLED cu rezoluţie 1080 x 1200 pixeli, ambele afisând imagini la 90 Hz. Acestea oferă o experienţă de utilizare confortabilă şi dispun de tehnologia IQE (Image Quality Enhancer), care ar trebui să reducă efectul de „plasă” prezent în alte produse similare. Lentilele sunt potrivite pentru persoane cu dioptrii între +4,5 şi -2, folosind rotiţa de ajustare, iar partea din faţă a dispozitivului este acoperită cu senzori infraroşu care funcţionează la 100 Hz. Singurele lucruri care lipsesc din configuraţia lui OSVR şi care sunt incluse în cutia Oculus Rift sunt căştile audio integrate şi un controller.

OSVR este însă la început de drum şi poate oferi o alternativă mai ieftină dezvoltatorilor care doresc să experimenteze cu realitatea virtuală. În niciun caz modelul HDK2 nu este recomandat utilizatorilor de rând, în special din cauza lipsei de compatibilitate cu jocurile realizate pentru Oculus Rift şi HTC Vive. Având în vedere că acest model se livrează 399 dolari pentru un model de referinţă în ediţie limitată, este posibil ca varianta finală de OSVR să ajungă pe piaţă la un preţ competitiv faţă de produsele deja lansate. 

Citeşte şi OSVR de la Razer compatibil acum cu jocuri video populare

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult