Sony prezintă la CES 2017 noua gamă de produse pentru divertisment, compatibile HDR

05.01.2017
Sony prezintă la CES 2017 noua gamă de produse pentru divertisment, compatibile HDR

Sony, unul dintre principalii promotori ai tehnologiei HDR, a prezentat la CES 2017 noua serie A1 de televizoare BRAVIA OLED, echipate cu cele mai bune tehnologii de redare a imaginilor, precum procesorul 4K HDR X1 Extreme, încorporat în vârful de gamă ZD9 de la Sony.

Fiind capabil să valorifice întregul potenţial al panourilor OLED, procesorul X1 Extreme accentuează impactul vizual al conţinutului 4K HDR producând nuanţe profunde de negru şi culori strălucitoare care redau mai fidel imaginile din lumea reală. Seria A1 este, de asemenea, echipată cu tehnologia Acoustic SurfaceTM de la Sony care îi permite display-ului să vibreze, sunetul fiind transmis direct de pe ecranul televizorului. Prin eliminarea difuzoarelor care erau plasate în mod obişnuit la baza ecranului, această serie prezintă un design fără difuzoare şi fără un suport. Deoarece sunetul este emis din ecran, imaginea şi sunetul se suprapun, îmbunătăţind impresia de realitate. Mai mult decât atât, utilizatorii se pot bucura de o experienţă de vizionare din orice loc al camerei de zi, datorită colaborării dintre panourile OLED, cu unghi larg de vizionare, şi tehnologia Acoustic Surface™ care combină imaginea şi sunetul.

Seria BRAVIA XE93 de televizoare 4K HDR este echipată cu tehnologia Slim Backlight Drive+, care îmbunătăţesc luminozitatea şi constrastul. În plus, procesorul 4K HDR X1 Extreme dispune de remasterizare pentru îmbunătăţirea conţinutului standard dynamic range (SDR) până aproape de o calitate 4K HDR, precum şi de o serie de alte tehnologii de îmbunătăţire a calităţii imaginii pentru o gamă largă de conţinut. Cu procesorul X1 Extreme, seria XE93 realizează niveluri de expresie vizuală 4K HDR cu o claritate mare a imaginii, contrast ridicat şi spectru bogat de culori. Atunci când este montat pe perete, noul televizor BRAVIA se confundă practic cu decorul, datorită design-ului elegant, fiind vizibile doar imaginile redate.

În domeniul echipamentelor audio, Sony a anunţat o serie de noi produse echipate cu tehnologie de ultimă oră, pentru a le permite utilizatorilor să se bucure pe deplin de impactul pe care îl aduce tehnologia 4K HDR. Printre acestea, se numără noua bară de sunet şi vârf de gamă, HT-ST5000. Dispozitivul este compatibil atât cu tehnologia Hi-Res, cât şi cu sistemul audio surround 3D de ultimă generaţie Dolby Atmos, care duce experienţa de imersiune la un alt nivel. Aceasta este prevăzută cu tehnologia unică de control al fronturilor de unde S-Force PRO Front Surround de la Sony, care canalizează undele sonore în direcţia corectă pentru a produce o experienţă audio care umple încăperea.

Creat folosind expertiza specialiştilor în sunet de la Sony Pictures Entertainment, Amplificatorul HT-ST5000 ajută optimizarea şi calibrarea calităţii audio pentru redarea filmelor. Noul amplificator integrat multi-canal STR-DN1080 este compatibil şi cu DTS:X, pe lângă Hi-Res şi Dolby Atmos, generând un sunet care se deplasează liber în trei dimensiuni. Amplificatorul este echipat şi cu alte tehnologii pentru crearea unui spaţiu acustic unic, inclusiv Speaker Relocation, care realizează un mediu acustic optim în condiţiile instalaţiilor limitate de acasă şi Phantom Sound Back, care generează un sunet surround amplu, ce se răspândeşte în fiecare colţ al camerei.

Sony va evidenţia compatibilitatea produselor sale audio Wi-Fi şi a televizoarelor Android 4K HDR, care sunt compatibile cu Google Home acţionat de Google Assistant. Printr-o simplă comandă vocală, utilizatorii pot reda muzică prin intermediul dispozitivelor audio conectate, în mai multe camere sau pot accesa YouTube şi alte servicii de muzică pe televizor.

Anunţat la CES 2017, proiectorul laser VPL-VZ1000ES Ultra-Short Throw are un design care se potriveşte confortabil într-o cameră de zi, făcând posibilă o experienţă imersivă de vizionare a unor imagini 4K HDR pe ecran mare. VPL-VZ1000ES este prevăzut cu un obiectiv de tip ultra₋short throw, putând proiecta de la o distanţă de doar 15 cm de suprafaţa ecranului, astfel încât utilizatorii nu trebuie să-şi mai facă griji în privinţa siluetelor care obstrucţionează vizionarea.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult