O tânără se străduieşte de patru ani să elimine de pe internet poze personale care i-au fost furate de pe Facebook

O tânără se străduieşte de patru ani să elimine de pe internet poze personale care i-au fost furate de pe Facebook
Noelle Martin, acum în vârstă de 22 de ani, avea 17 ani atunci când şi-a făcut un selfie. Un an mai târziu a folosit Google Images (funcţia prin care poate fi încărcată o imagine din computer) pentru a căuta imaginea respectivă şi a avut surpriza să o găsească, împreună cu alte poze personale, pe site-uri pentru adulţi. 

În ultimii patru ani, tânăra a încercat să elimine, fără mare succes, de pe internet imaginile respective, publicate fără acordul ei. În unele cazuri, i-a fost decupat capul şi pus pe corpul unor femei goale din filme pentru adulţi. A mers la poliţie, dar a fost plimbată de la un departament la altul, potrivit ABC News Australia.

Oamenii legii spun că nu pot face mare lucru, deoarece imaginile sunt găzduite pe servere aflate în alte ţări. A raportat problema şi la Google, dar fără prea mare succes. Motorul de căutate a şters o parte din rezultate, dar nu pe toate. „Au trecut patru ani şi nimeni nu mă poate ajuta”, a declarat ea. 

 
Când a reuşit să dea de proprietarul unui dintre site-urile pe care se găseau imaginile sale şi l-a rugat să le şteargă, acesta i-a cerut, la schimb, imagini cu ea nud pentru colecţia lui personală. 
 
Noelle crede că imaginile i-au fost furate de pe Facebook.  
 
 
Pentru a minimaliza riscul apariţiei unor astfel de incidente, utilizatorii trebuie să ajusteze setările reţelei de socializare online în aşa fel încât conţinutul să nu poată fi văzut decât de prieteni apropiaţi sau de către membrii familiei. Recent, un pedofil a fost condamnat în Marea Britanie la 10 ani de închisoare după ce a strâns o colecţie impresionantă de peste 130.000 de imagini şi clipuri video cu copii. Întrebat de judecător de unde provin aceste imagini, Dean Farrar, în vârstă de 50 de ani, a spus că majoritatea de pe Facebook.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult