Twitter integrează toate funcţiile de livestreaming de pe Periscope în aplicaţia principală

15.12.2016
Twitter integrează toate funcţiile de livestreaming de pe Periscope în aplicaţia principală

În cazul în care doreai să porneşti o transmisiune live pe internet de pe mobil, în 2015 opţiunile erau fie Meerkat, fie Periscope de la Twitter. Lansarea Facebook Live a dus la închiderea lui Meerkat şi la declinul Periscope, însă Twitter încearcă să îl readucă la viaţă. Soluţia este însă simplă: integrarea transmisiunilor live direct în aplicaţia principală, asemeni funcţionalităţi de pe Facebook. Avantajul este că nu va mai trebui să ţinem aplicaţia Periscope instalată pe telefon.

Conform Twitter, aplicaţia principală Periscope nu va dispărea şi va continua să primească suport, în timp ce toate funcţiile acesteia vor fi integrate în aplicaţia principală. De acum, transmisiile live pot fi iniţiate direct din Twitter, operaţiunea fiind la fel de simplă ca publicarea unei fotografii sau a unui clip video. Funcţia nu renunţă la brandingul Periscope, însă ar putea fi la fel de uşor redenumită în Twitter Live.

În trecut, livestream-urile de pe Periscope puteau fi urmărite direct din aplicaţia Twitter, însă pentru a putea comenta era necesară utilizarea aplicaţiei dedicate. Odată cu noul update pentru Twitter nu mai este necesară utilizarea aplicaţiei Periscope pentru niciuna dintre aceste funcţii. În ciuda faptului că este necesară cea mai recentă variantă a aplicaţiei Twitter, există şi o activare treptată care are loc pe serverele companiei, urmând ca toţi utilizatorii platformei să primească acces la livestreaming în următoarele câteva zile.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult