Android Auto va primi suport pentru Waze. Vine şi pe telefoane

19.05.2016
Android Auto va primi suport pentru Waze. Vine şi pe telefoane

Cu ocazia Google I/O 16, compania a oferit un mic update despre starea Android Auto şi despre viitorul acesteia. Se pare că odată cu lansarea Android N, Android Auto va putea funcţiona şi direct pe telefoane, nu doar pe maşini care vin cu software-ul pre-instalat din fabrică. Mai mult de atât, platforma software va primi suport pentru noi aplicaţii de navigaţie, precum popularul Waze, folosit de mulţi şoferi din toată lumea.

Android Auto va putea funcţiona pe orice smartphone echipat cu Android N. Acest mod de utilizare va transforma interfaţa telefonului în interfaţa Android Auto, cu butoane mari şi acces rapid la funcţiile de bază precum navigaţie, apeluri de voce şi redare multimedia. De asemenea, Android Auto primeşte control vocal „OK, Google”, atât în varianta de sine stătătoare pentru maşini, cât şi pe telefoanele mobile.

Varianta pentru maşini primeşte însă cele mai multe upgrade-uri. În primul rând, Android Auto va putea controla sistemul audio, inclusiv radioul maşinii. Alte funcţii precum aerul condiţionat sau verificarea stării maşinii vor putea de asemenea să fie integrate de producători în consola de bord echipată cu software Google, iar Waze va putea fi folosit ca sistem de navigaţie implicit. Maşinile echipate cu WiFi vor putea afişa pe display-urile de entertainment conţinut de pe alte smartphone-uri cu Android Auto, prin streaming sau de pe un card ataşat maşinii, însă nu este clar dacă acest lucru va putea facilita şi redarea de clipuri video pe consola principală, întrucât ar putea distrage atenţia şoferului.

Toate aceste actualizări ale platformei Android Auto vor veni mai târziu, cu siguranţă lansarea fiind programată după apariţia Android N în mod oficial. Primii parteneri pentru integrarea noii versiuni sunt Maseratti, Honda şi Hyundai, care au demonstrat la I/O 16 diverse funcţii noi ale platformei.

Citeşte şi Waze a ajuns la versiunea 4.0. Primeşte interfaţă nouă

 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult