Aplicaţia săptămânii: Newsify

14.11.2015
Aplicaţia săptămânii: Newsify

Platforma software: iOS

După închiderea Google Reader, au apărut mai multe soluţii web şi mobile pentru urmărirea de fluxuri RSS. Puţine însă s-au bucurat de acelaşi succes al soluţiei Google, iar şi mai puţine au oferit o experienţă de utilizare similară. Newsify este o soluţie mobilă care doreşte să întreacă alte servicii de acest gen, venind în ajutorul celor care doresc să fie la curent cu cele mai noi ştiri din surse bine cunoscute. Aceasta integrează o interfaţă intuitivă, dar şi opţiuni avansate, pe care rareori le găseşti într-o aplicaţie de ştiri.

Newsify oferă opţiunea de a introduce fluxuri de ştiri în format RSS direct în aplicaţie, însă oferă şi sincronizarea cu popularul Feedly. În cazul în care aveţi deja un cont pe acest serviciu, puteţi începe să folosiţi aplicaţia imediat. Fluxul de ştiri poate fi vizualizat în două moduri. Newspaper view organizează articolele într-un mod mai uşor de observat la o simplă privire, fotografiile ataşate fiind în prim plan. Table View este în schimb modul clasic de afişare, disponibil în toate aplicaţiile de ştiri, care organizează ştirile într-o singură coloană.

Avantajele Newsify sunt însă evidente abia după ce începi să foloseşti aplicaţia pentru a citi câteva articole. Există opţiunea de a deschide fiecare articol în versiunea lui originală sau într-o versiune „mobilised” adaptată la ecranul telefonului mobil folosind fie Google Mobilizer fie Readability Mobilizer. De asemenea, există posibilitatea de a deschide articolul în browser, cu opţiunea de a alege între Safari şi Chrome.

Experienţa Newsify este însă diferită pentru fiecare utilizator în parte, pentru că există o selecţie vastă de opţiuni de personalizare. Poţi alege acţiunile pe care gesturile de glisare la stânga şi la dreapta să le îndeplinească, poţi opta pentru mai multe teme de culoare a interfeţei, există opţiunea de a schimba font-ul şi mărimea acestuia, iar cei deranjaţi de schimbarea orientării din portrait în landscape au posibilitatea de a dezactiva această funcţie direct idn aplicaţie.

Newsify este o aplicaţie gratuită, însă există două opţiuni cu plată pentru cei care doresc o experienţă mai bogată. Pentru eliminarea banner-ului cu reclame, care apare doar în partea de jos a fluxului de ştiri, există o taxă unică de 3 euro. Aceasta poate fi plătită o singură dată. Cei care doresc să treacă la un cont Newsify Premium, care deschide articolul complet instant şi nu doar o previzualizare, descarcă imaginile la rezoluţie completă şi oferă opţiune de căutare prin flux, au opţiunea de a plăti un abonament de 30 de euro pe an. Desigur, acesta nu este necesar dacă doriţi doar funcţionalitate de bază sau dacă folosiţi Newsify doar ocazional.

Aplicaţia poate fi descărcată din AppStore pe orice dispozitiv cu iOS 7.0 sau mai nou, fiind compatibilă atât cu iPhone, cât şi cu iPad şi iPod Touch. Cea mai recentă versiune adaugă chiar şi suport pentru funcţii 3D Touch şi interfaţă adaptată pentru iPad Pro.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult