Aplicaţia săptămânii: Poveste Urbană

01.08.2015
Aplicaţia săptămânii: Poveste Urbană

Platformă software: Android

Lansată de Fundaţia Colegiul Pro, cu sprijinul ING Bank, aplicaţia Poveste Urbană oferă utilizatorilor de telefoane cu Android şi iOS un ghid virtual al clădirilor vechi din Bucureşti, Braşov, Iaşi, Cluj, Timişoara, Craiova şi Constanţa.

Aplicaţia pune la dispoziţie informaţii despre foştii proprietari ai caselor, clădirilor sau conacelor boieresti, respectiv poveştile familiilor care au trăit acolo sau le-au trecut pragul. Fiecare clădire este ilustrată cu informaţii relevante, cum ar fi anul construcţiei şi numele arhitectului, culese şi verificate de o echipă de istorici şi arhitecţi.

Conţinutul aplicaţiei este disponibil în română şi engleză, utilizatorii având doar de selectat limba dorită din meniul aplicaţiei, respectiv oraşul pe care vor să îl exploreze.

Pentru descoperirea clădirilor interesante de vizitat, utilizatorii au la dispoziţie o hartă pe care sunt evidenţiate cele mai apropiate obiective. Alternativ, pot afla despre obiective interesante consultând lista furnizată în cadrul aplicaţiei, ilustrată cu imagini şi descrieri detaliate.

Accesibilă din meniul principal,  folosind butonul prezent în colţul stânga-sus al ecranului, funcţia de căutare ne permite să sortăm obiectivele care ne interesează în funcţie de oraş, perioada construcţiei şi evaluările lăsate de alţi vizitatori.  

Locaţia obiectivului ales pentru vizitare este arătată pe hartă, drumul până la destinaţie fiind indicat prin folosirea opţiunii Navighează cu Google Maps.

Colecţia obiectivelor turistice consacrate ale fiecărui oraş este alcătuită de către o echipă aparţinând organizatorilor, lucrând în strânsă colaborare cu reprezentanţi ai Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”.

Poveste Urbană este o aplicaţie pentru Android şi iOS, disponibilă pentru instalare gratuit în magazinele Google Play şi App Store.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult