Aplicaţia săptămânii: Tubecast Pro

25.10.2014
Aplicaţia săptămânii: Tubecast Pro

Platformă software: Windows Phone

În ciuda fricţiunilor din trecut, relaţia dintre Google şi Apple merge mai departe, iar prima companie lansează sau actualizează cu regularitate aplicaţiile software pentru platforma software iOS a celei din urmă. La polul opus se situează relaţia cu Microsoft, Google refuzând în continuare să lanseze vreo aplicaţie pe platforma Windows Phone, iar această situaţie îi forţează pe utilizatori să caute produse alternative pentru serviciile populare precum YouTube.

Windows Phone Store găzduieşte multe aplicaţii care oferă acces la serviciul de găzduire video YouTube, însă puţine dintre acestea reuşesc să ofere şi o calitate suficient de bună pentru a merita atenţie. MetroTube este probabil cel mai celebru produs de acest gen pentru Windows Phone, însă Tubecast Pro se dovedeşte a fi un rival interesant care plusează şi cu opţiuni de streaming către o multitudine de echipamente media.

Interfaţa Tubecast Pro este atipică pentru platforma mobilă Microsoft deoarece oferă un mediu grafic care aminteşte izbitor de aplicaţia Facebook pentru Windows Phone şi evită elementele standard consacrate precum fonturile aerisite, pivoţii şi listele. Meniul superior oferă patru butoane, acestea comutând între contul utilizatorului, pagina principală cu recomandări, categorii şi lista de fişiere descărcate local.

Ecranul pentru afişarea profilului, care este şi cel implicit al aplicaţiei în cazul în care sunteţi autentificat, este destul de aglomerat şi neaspectuos din cauza meniului lateral înghesuit şi ilizibil. Din acest punct aveţi însă acces direct la recomandări, la canalele urmărite, la fişierele proprii, la fişierele favorite, la istoricul navigaţiei şi la listele de redare.

În ecranul aferent fiecărei secvenţe video, utilizatorul va avea la dispoziţie cea mai mare parte a informaţiilor şi datelor oferite de YouTube. Utilizatorul are astfel acces la comentarii (fără opţiunea de a lăsa o replică unui comentariu), la voturi, la descriere, la statistici şi la lista de fişiere similare recomandate. De aici, utilizatorul poate salva secvenţa dorită în lista de redare, poate copia adresa Web sau o poate trimite mai departe prin SMS, email sau prin intermediul tradiţionalului meniu Share din Windows Phone.

Opţiunile pentru redare permit alegerea rezoluţiei (SD, HQ şi HD), afişarea subtitrărilor şi, foarte important, descărcarea locală a secvenţei dorite pentru vizualizarea ulterioară offline. Tubecast Pro nu oferă însă opţiuni pentru alegerea detaliată a rezoluţiei dorite şi nici Pan and Scan pentru ajustarea modului de afişare. Aplicaţia este însă capabilă să funcţioneze în fundal, în acest mod de lucru fiind disponibile atât redarea audio cât şi descărcarea de fişiere.

Ceea ce face din Tubecast Pro un produs atrăgător este buna integrare cu echipamentele media moderne. Dacă MetroTube este dependent de integrarea Miracast din Windows Phone, Tubecast Pro oferă integrare nativă Chromecast, Apple TV, DLNA, Smart TV şi Xbox PlayTo, ceea ce-l face un client extrem de atrăgător pentru amatorii de YouTube şi wireless streaming.

Aplicaţia Tubecast este disponibilă în două versiuni. Cea gratuită oferă toate serviciile descrise mai sus cu excepţia streaming-ului wireless, în timp ce utilizatorii care au nevoie de aceasta din urmă trebuie să opteze pentru versiunea Pro şi să plătească 1,99€. Aplicaţia Tubecast Pro are o versiune de încercare şi permite redarea de 20 de ori a conţinutului media pentru verificarea compatibilităţii aplicaţiei cu echipamentele folosite.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News