Cum instalezi Windows de pe stick USB bootabil – metoda simplă

Cum instalezi Windows de pe stick USB bootabil – metoda simplă

În urmă cu doi-trei ani, posesorii de laptopuri fără unitate optică se chinuiau să instaleze un Windows, fie el XP, Vista sau 7, de pe stick-uri USB bootabile. Astăzi, acelaşi lucru se poate realiza fără bătăi de cap, cu ajutorul unei aplicaţii care te ghidează pas cu pas, fără să te trimită în consola de comandă şi să-ţi ceară să scrii o sumedenie de linii de cod ca un hacker.

USB Boot Disk

Go4it.ro vă pune la dispoziţie un tutorial extrem de facil, prin care puteţi instala Windows XP sau Windows Vista / 7 de pe stick USB bootabil, apelând la WinToFlash, o aplicaţie cu interfaţă simplă şi practică.

Ghid pentru începători

Pas 1 – descărcaţi aplicaţia WinToFlash din secţiunea Download şi dezarhivaţi-o pe HDD;

Pas 2 – Rulaţi executabilul WinToFlash.exe;

Pas 3 – Alegeţi modul asistat „Windows Setup Transfer Wizard”;

Pas 4 – Specificaţi sursa (Windows files path – folder-ul cu kit-ul de Windows) şi destinaţia (USB Drive-ul);

Pas 5 – După ce se copiază fişierele, restartaţi sistemul şi alegi din BIOS ca primă unitate de boot (Boot order, First Boot Device) memory stick-ul.

Sugestii pentru prevenirea unor probleme

Nu încercaţi să puneţi direct la sursă imaginea de Windows (ISO-ul). Dacă aveţi aşa ceva, montaţi imaginea cu Daemon Tools sau alt soft similar şi apoi selectaţi drive-ul virtual unde se găseşte kit-ul de Windows.

La restartare, păstraţi pe USB doar boot stick-ul cu Windows, nu şi alte memorii externe.

Alte facilităţi oferite de WinToFlash

Aplicaţia are şi o secţiune dedicată celor care doresc să realizeze şi alte tipuri de boot stick-uri, cum ar fi MS-DOS USB Drive. Acesta foloseşte în principiu la update-urile de BIOS-uri mai vechi, care nu pot fi actualizate din Windows.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News