„Eroul” care a stopat răspândirea atacului WannaCry a fost arestat în SUA

04.08.2017
„Eroul” care a stopat răspândirea atacului WannaCry a fost arestat în SUA

Marcus Hutchins, omul care a oprit în luna mai a acestui an răspândirea atacului informatic WannCry, a fost arestat în SUA. El este acuzat că se află în spatele unui alt program malware periculos, numit Kronos.

Cunoscut pe internet sub pseudonimul „MalwareTech”, Hutchins a fost reţinut pe 3 august, după ce a participat la conferinţa de securitate informatică Defcon.

Kronos era un program malware care fura datele de autentificare ale utilizatorilor de servicii bancare. Acesta avea şi capacitatea de a adăuga noi secţiuni la paginile web ale băncilor, pentru a determina victimele să introducă informaţii suplimentare, precum codurile PIN. Trebuie precizat că acestea nu sunt cerute niciodată de bănci.

Autorităţile americane îl acuză pe Hutchins că a dezvoltat programul, pe care apoi l-a vândut pe internet în 2014. Iniţial, Kronos costa 3.000 de dolari. Cercetătorii IBM susţin că troianul a fost găsit la vânzare şi la preţul de 7.000 de dolari. Sumele cerut pe acest program malware erau foarte mari, ţinând cont că unelte de acest fel costă de obicei câteva sute de dolari.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult