Facebook 8 pentru iOS oferă partajare selectivă şi intră în concurenţă cu Snapchat

18.03.2014
Facebook 8 pentru iOS oferă partajare selectivă şi intră în concurenţă cu Snapchat

Compania Facebook nu este ceea ce am putea numi un etalon al creativităţii software, aceasta trăgând cu ochiul la produsele rivale şi preluând anumite idei. După ce a încercat să concureze cu Instagram şi WhatsApp, sfârşind însă prin a le prelua cu totul, Facebook încearcă acum să calce pe teritoriul Snapchat cu partajarea selectivă a informaţiilor.

Una dintre opţiunile care au făcut din Snapchat un serviciu atât de popular este posibilitatea de a partaja imagini sau înregistrări video  doar cu prietenii selectaţi în mod explicit, un mod de lucru diferit de cel oferit de aplicaţia Facebook pentru terminale mobile. Această opţiune asigură o intimitate superioară şi încurajează utilizatorii să folosească serviciul pentru tot ce le trece prin cap fără a-şi pune problema persoanelor care ar putea fi deranjate de conţinutul partajat.

Interfaţa Web a serviciului Facebook oferă de multă vreme posibilitatea alegerii utilizatorilor care vor putea vedea un mesaj sau o imagine, însă aplicaţia pentru terminalele mobile nu a permis până acum decât selectarea unor liste de prieteni întocmită anterior. Facebook a actualizat astăzi aplicaţia sa pentru platforma iOS la versiunea 8.0 şi, pe lângă îmbunătăţirile de performanţă şi stabilitate, acesta oferă şi un nou mod de partajare similar oferit de  Snapchat sau alte servicii precum Google+.

Noua opţiune se ascunde tot în meniul To:, aceasta afişând atât tradiţionalele liste cât şi lista completă a prietenilor, utilizatorul neavând decât să selecteze partenerii doriţi. Această partajare selectivă nu este prima încercare a celor de la Facebook de a copia modul de lucru Snapchat: compania lansând în 2012 o aplicaţie numită Poke dar care nu a reuşit să atragă simpatizanţi. 

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News