Fluent Design System: noua interfaţă a lui Windows 10

Microsoft a dezvăluit la BUILD 2017 noua interfaţă Fluent Design System (cunoscută până în prezent drept Project Neon), care va fi aplicată atât peste sistemul de operare Windows 10, cât şi peste toate aplicaţiile şi serviciile companiei de pe toate platformele. Aceasta va folosi elemente grafice dinamice, animaţii fluide, iluminare dinamică şi grafică 3D pentru a oferi o nouă identitate uniformă software-ului Microsoft.

Tranziţia de la interfaţa standard Windows 10, care încă este bazată pe vechiul Metro UI de pe Windows 8, la Fluent Design System va fi treptată, cu actualizări software care vor fi lansate de acum până la sfârşitul anului curent, când va fi lansat în mod oficial următorul update major „Fall Creators Update”.

Compania doreşte ca Fluent Design System să ofere o experienţă consistentă pentru toţi utilizatorii săi, indiferent dacă software-ul este acceat de pe un PC cu Windows, de pe tablete sau smartphone-uri cu iOS şi Android, sau din browser. Elementele dinamice vor fi aplicate chiar şi pe aplicaţiile pentru realitate virtuală „Windows Mixed Reality”, iar designul va fi de tip responsiv, redimensionându-se automat în funcţie de dimensiunea ecranului sau a ferestrei.

Vom începe să vedem schimbările interfeţei Windows 10 în lunile următoare, Microsoft promiţând integrarea lor treptată în diverse componente ale sistemului de operare, cât şi în diverse aplicaţii din Windows Store, AppStore şi Google Play Store.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult