Google Chrome 22, cu dedicaţie pentru amatorii de jocuri 3D

26.09.2012
Google Chrome 22, cu dedicaţie pentru amatorii de jocuri 3D
Google Chrome 22

Google Chrome a trecut la versiunea 22, ce adaugă suport pentru o nouă categorie de aplicaţii 3D, care pot fi rulate în direct din web browser şi controlate folosind banalul mouse.

Google Chrome 22

Mai exact, Chrome 22 include API-ul Pointer Lock JavaScript, ce permite rularea jocurilor 3D în mod maximizat şi orientarea în lumea tridimensională cu ajutorul mouse-ului (Mouse Lock). Astfel, pasionaţii genului First-Person-Shooter (şi nu numai) au posibilitatea să joace direct din browser-ul web, fără a avea nevoie să instaleze aplicaţii suplimentare pe hard disk.

Cu noua tehnologie, jocurile pornite din tab-urile Google Chrome sunt redate în mod maximizat, pentru o experienţă la fel de imersivă ca cea obţinută cu un joc tradiţional pentru PC. Cei care doresc să experimenteze astfel de jocuri 3D au la dispoziţie un joc demo creat de Mozilla. Trebuie ştiut că pentru ca modul Mouse Lock să funcţioneze corect, PC-ul trebuie să aibă un singur monitor conectat, altfel pătrunderea cursorului pe suprafaţa celui de-al doilea ecran poate duce la pierderea controlului în joc.

Jocuri 3D, direct din interfaţa Google Chrome

Alături de jocuri, capabilităţile demonstrate de Google Chrome 22 pot fi de folos şi pentru aplicaţii medicale, vizualizarea simulărilor ştiinţifice, simulatoare şi alte tipuri de aplicaţii web care prezintă un mediu de lucru 3D.

API-ul Pointer Lock JavaScript se adaugă altor tehnologii recent adăugate pentru Google Chrome, cum ar fi Web GL, Web Audio, WebSockets, suport pentru redare Full Screen şi controlul cu gamepad-uri. Toate acestea contribuie la o experienţă multimedia mai bogată şi constituirea unei platforme solide pe care să poată fi rulate jocuri 3D direct din web browser.

Aceasta este versiunea oficială Google Chrome 22, recomandată tuturor categoriilor de utilizatori.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult