A apărut Google Chrome 15 – aduce îmbunătăţiri la nivelul interfeţei

27.10.2011
A apărut Google Chrome 15 - aduce îmbunătăţiri la nivelul interfeţei

Google Chrome 15 a fost lansat oficial. Noua versiune introduce o interfaţă cosmetizată, cu un aspect mai curat şi mai uşor de parcurs decât până acum.

Download Google Chrome 15

Secţiunea New Tab, afişată de fiecare dată când deschidem un tab nou, oferă o selecţie de thumbnail-uri în care sunt prezentate paginile web des vizitate, respectiv o listă cu aplicaţiile web instalate. Această funcţionalitate a fost îmbunătăţită, lista cu aplicaţii şi cea cu paginile web preferate fiind de acum grupate în pagini diferite, între care putem comuta folosind bara de navigaţie din josul paginii sau săgeţile vizibile în stânga şi dreapta ecranului.

Google Chrome 15

Noua interfaţă permite crearea mai multor pagini în care să găzduim aplicaţiile web instalate şi scurtături pentru website-urile preferate. Opţiunea Pin Thumbnail a dispărut, iar odată cu ea şi posibilitatea a fixa permanent paginile web în lista principală. În schimb, acum putem trage imaginile thumbnail în paginile cu aplicaţii, unde rămân păstrate ca şi bookmark-uri permanente.

La click-dreapta pe icon-ul unei aplicaţii web, avem posibilitatea de a specifica dacă aceasta să fie lansată într-un tab obişnuit, tab minimizat cu opţiunea Pin Tab, sau direct în modul maximizat.

Google Chrome 15

Chrome Web Store a primit o interfaţă cu design simplificat. Secţiunea principală pentru conţinut afişează o listă cu extensii instalabile, aplicaţii şi teme, actualizată dinamic pe măsură ce dăm scroll în josul pagii. Un sidebar vizibil în partea stângă pune la dispoziţie o casetă de căutare şi filtre prin care putem alege tipul de rezultate afişate.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News