Google Earth Pro este acum gratuit

Google Earth Pro este acum gratuit

Pentru pasionaţii de geografie, Google Earth este probabil una dintre ele mai utile aplicaţii care pot fi instalate pe un PC. La mai bine de zece ani de la achiziţia acestui produs de la Keyhole Inc, Google şi-a adus aminte că oferă încă un abonament Pro care este prea scump şi prea puţin cunoscut, compania hotărând în consecinţă să ne facă un cadou şi să ne ofere acces gratuit la Google Earth Pro.

Lansat în 2001 de către Keyhole Inc, Google Earth a beneficiat de suportul financiar al agenţie de informaţii nord-americane CIA şi a fondului de investiţii non-profit In-Q-Tel. Patru ani mai târziu, faimosul glob virtual construit cu ajutorul imaginilor din satelit sau aeriene şi informaţiilor tridimensionale de relief a fost achiziţionat de către Google şi a primit ulterior alte module suplimentare precum Street View, clădiri 3D, informaţii meteo, Sky Mode şi multe altele.

Nu toate opţiunile oferite de Google Earth erau însă incluse în cadrul versiunii gratuite, instrumentele mai avansate fiind ascunse în spatele unui abonament anual cu un preţ piperat de 399 de dolari. La zece ani de la achiziţia produsului Google Earth, compania a decis probabil că este timpul să pună la dispoziţia tuturor întregul pachet de opţiuni şi a anunţat că oferă gratuit licenţele pentru versiunea Pro.

Faţă de versiunea sa gratuită, aplicaţia Google Earth Pro oferă în plus imagini cu rezoluţie mai mare, posibilitatea înregistrării unui zbor virtual la o rezoluţie mai mare, acces complet la datele suplimentare precum cele demografice, rutiere sau agricole, instrumente avansate pentru măsurarea suprafeţelor sau distanţelor şi importul datelor GIS.

Utilizatorii care vor să se înregistreze gratuit trebuie să descarce versiunea Pro a aplicaţiei şi să ceară o cheie de licenţă. În acest moment, site-ul este încărcat şi dă uneori erori în timpul înregistrării, însă cu puţină răbdare veţi putea obţine cheia dorită necesară pentru licenţiere. Aplicaţia este disponibilă pentru sisteme de operare Windows, OS X şi Linux. Aplicaţia oferă şi versiuni Android şi iOS, însă acestea nu beneficiază de integrarea cu serviciul Pro.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News