Google introduce sincronizarea CardDAV pentru Gmail, vizează utilizatorii iOS

28.09.2012
Google introduce sincronizarea CardDAV pentru Gmail, vizează utilizatorii iOS

Făcând una dintre cele schimbări mărunte care ne fac viaţa mai uşoară, Google a anunţat astăzi introducerea suportului pentru standardul deschis CardDAV, permiţând astfel sincronizarea facilă a contactelor cu orice sistem de operare compatibil cu acesta. CardDAV se alătură astfel CalDAV, care oferă aceleaşi serviciu pentru calendare, şi IMAP.

Utilizatorii care doreau până acum să-şi sincronizeze terminalele mobile puteau alege o rută ocolitoare prin utilizarea protocolului ActiveSync din Exchange. Spre exemplu, utilizatorii iOS, care dealtfel sunt şi principalul public ţintă al noului suport CardDAV, putea alege să-şi sincronizeze mesajele Gmail fie prin utilizarea profilului Gmail, caz în care pierdeau sincronizarea contactelor, fie prin utilizarea profilului Exchange, metodă însă limitată de barierele numărului maxim şi natura câmpurilor adiţionale permise de protocolul Microsoft.

Cu ajutorul noului protocol, utilizatorii iOS (şi nu numai) se vor putea bucura de o sincronizare completă a tuturor datelor din agendă, aceştia trebuind însă să ruleze versiunile 5 sau 6 ale acestui sistem de operare. Google oferă şi un tutorial pentru activarea acestui tip de cont.

Există însă şi o limitare importantă: la fel ca în cazul CalDAV, serviciul nu oferă sincronizare de tip Push, deci actualizările se vor face doar în momentul deschiderii aplicaţiei pentru contacte sau la intervalele de timp programate pentru Fetch. Alegerea între sincronizarea limitată dar automatizată prin Exchange şi cea completă dar cu actualizare programată prin CalDAV rămâne la latitudinea utilizatorului.

Suportul CardDAV pentru iOS oferă o sincronizare mai bogată

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News