Hackerii au infectat cu un troian unul dintre cele mai populare programe de curăţare a fişierelor temporare

18.09.2017
Hackerii au infectat cu un troian unul dintre cele mai populare programe de curăţare a fişierelor temporare

Se pare că nu poţi avea încredere nici măcar în serverele furnizorilor de soluţii antivirus, chiar dacă aceştia sunt nume mari. Hackerii au reuşit să infecteze cu malware popularul program de curăţare a fişierelor temporare CCleaner. Oricine a descărcat sau actualizat programul în perioada 15 august – 12 septembrie are, mai mult ca sigur, instalată pe computer o versiune compromisă.

 

Problema de securitate a CCleaner, un program deţinut de Avast, a fost descoperită de firma de securitate informatică Cisco Talos. Codul dăunător (un troian) inclus în aplicaţie le permite hackerilor să obţină acces la PC-urile pe care aceasta este instalată şi să acceseze informaţii confidenţiale sau să le infecteze cu alte programe dăunătoare.

 

Hackerii au reuşit să compromit programul CCleaner direct pe serverele dezvoltatorului său, Piriform. Potrivit Cisco Talos, troianul este instalat pe aproximativ 4 milioane de computere.

Incidentul afectează serios imaginea Avast, unul dintre cei mai populari furnizori de soluţii antivirus. Totuşi, compania are o scuză: a achiziţionat Piriform în luna iulie a acestui an.

 

Potrivit Avast, CCleaner este folosit de 130 de milioane de utilizatori.

 

 

 

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult