Interfaţa HTC Sense 8 Home va putea fi instalată pe orice smartphone Android

24.06.2016
Interfaţa HTC Sense 8 Home va putea fi instalată pe orice smartphone Android

Fiecare producător de hardware care lansează smartphone-uri cu Android îşi dezvoltă în general propria interfaţă proprietară, disponibilă exclusiv pe acele dispozitive. Se pare însă că HTC doreşte să aducă noul Sense 8 Home, care a debutat odată cu HTC 10, pe oricare alte smartphone-uri Android. Aceasta oferă o experienţă de Android clasic aproape neatinsă, însă vine cu opţiuni de personalizare avansate, care pot oferi fiecărui utilizator în parte o experienţă proprie.

Deşi HTC nu a anunţat această mişcare în mod oficial, câţiva dintre cei abonaţi la versiunile de preview pentru software-ul dezvoltat de companie au primit invitaţii într-un nou beta. Curios este faptul că noul beta nu este pentru o versiune nouă de Android sau a unei aplicaţii HTC, ci pentru noua interfaţă Sense 8 Home, care poate fi instalată pe majoritatea smartphone-urilor disponibile pe piaţă în acest moment.

Singura cerinţă pentru a putea instala Sense 8 Home este disponibilitatea versiunii 4.4 KitKat de Android sau mai nouă pe respectivul smartphone. Teoretic ar trebui să poată funcţiona pe orice smartphone, indiferent de hardware-ul disponibil, iar pentru o parte dintre utilizatori trecerea la Sense 8 Home ar putea fi un upgrade software important, care adaugă elemente Material Design pe dispozitive care nu au primit update la Android 5 sau 6.

Oferind interfaţa Sense pe alte smartphone-uri, cei care o vor folosi pe perioade îndelungate ar putea face tranziţia mai uşor la un model HTC în viitor, atunci când apare în discuţie necesitatea unui upgrade. De asemenea, modelele HTC mai vechi, care nu mai sunt upgradate la versiuni noi de software, pot beneficia de cea mai nouă interfaţă proprietară.

Citeşte şi Sense 8.0: primele imagini cu interfaţa de pe HTC 10

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult