LineageOS, urmaşul CyanogenMod numără deja peste 1 milion de utilizatori

LineageOS, un proiect susţinut de comunitatea de entuziaşti implicată şi în dezvoltarea CyanogenMod, se bucură de o creştere susţinută a numărului de utilizatori, dornici să experimenteze o altă versiune de Android decât cea livrată de producătorul dispozitivului.

Vestea apare în contextul în care Cyanogen Inc, compania privată care a supravegheat dezvoltarea tehnologiilor regăsite acum în LineageOS, a anunţat încetarea activităţii până la finalul acestui an.

Cu CyanogenMod tras pe linie moartă şi lăsat fără actualizări, o parte dintre dezvoltatorii acestuia s-au raliat în spatele unui nou proiect - LineageOS. Mai mult decât o variantă CyanogenMod cu un alt nume, LineageOS apelează la sprijinul comunităţii de dezvoltatori pentru obţinerea unui nivel ridicat de calitate şi siguranţă în utilizare.

Deşi încorporează tehnologiile CyanogenMod, noul OS este oferit sub un alt nume pentru a evita complicaţiile ce puteau rezulta din folosirea unui brand deţinut de o companie privată.

Totuşi detalii esenţiale despre LineageOS încă nu sunt pe deplin cunoscute: cine lucrează la noul proiect şi care sunt planurile pentru dezvoltare pe termen lung, nivelul şi modalitatea de finanţare.

Cert este că pentru moment, experienţa utilizatorilor cu LineageOS este una pozitivă, motivând creşterea constantă a numărului de fani. 

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat