Microsoft adaugă un touchpad virtual în Windows 10, dedicat utilizatorilor de tablete

10.11.2016
Microsoft adaugă un touchpad virtual în Windows 10, dedicat utilizatorilor de tablete

Întrucât Windows 10 este un sistem de operare universal, realizat pentru a funcţiona atât pe PC-uri, cât şi pe smartphone-uri şi tablete, era normal că acesta nu va oferi o experienţă confortabilă pe fiecare dintre acestea. Microsoft încearcă însă prin actualizări să îmbunătăţească experienţa utilizatorilor, cea mai nouă adiţie la versiunea Preview pentru insiders adăugând un touchpad virtual, dedicat utilizatorilor de tablete.

Noua funcţie este similară cu cea care adaugă pe ecran o tastatură, fiind ascunsă în partea din dreapta a taskbar-ului. Odată accesată, suprafaţa de deasupra ceasului este transformată într-un touchpad similar cu cele de laptop, cu o suprafaţă pe care poţi mişca cursorul şi cele două butoane obişnuite de pe un mouse. Desigur, cei care folosesc tablete cu Windows, au la dispoziţie „tablet mode” pentru o interfaţă adaptată la nevoie lor, însă noul touchpad virtual este dedicat altor utilizatori.

Întrucât Surface Pro şi alte dispozitive similare pot oferi aceeaşi funcţionalitate cu un PC sau laptop, o parte dintre utilizatori a început să ataşeze display-uri externe la acest tip de tablete. touchpad-ul virtual vine în ajutorul acestor utilizatori care doresc să folosească tableta conectată la un monitor sau televizor, fără să mai ataşeze mouse, sau tastatura cu touchpad.

Această funcţionalitate poate fi testată chiar acum de Windows Insiders, alături de câteva noi funcţii adăugate în aplicaţia Notes. Aceasta poate acum să detecteze automat adrese de e-mail, link-uri, adrese şi recunoaşte acum mai multe limbi. Actualizarea poate fi făcută pe PC-urile echipate cu Windows Preview prin Windows Update, momentan doar de către utilizatorii „fast ring”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult