Microsoft avertizează utilizatorii să nu instaleze manual noul Creators Update pentru Windows 10, deocamdată

27.04.2017
Microsoft avertizează utilizatorii să nu instaleze manual noul Creators Update pentru Windows 10, deocamdată

Anunţată oficial de către Microsoft, versiunea Creators Update pentru Windows 10 poate fi instalată atât prin intermediul serviciului Windows Update, dar şi manual, fără ca o versiune de Windows să fi fost instalată prealabil pe hard disk.

În mod surprinzător, Microsoft descurajează folosirea celei de-a doua variante. Potrivit explicaţiei oferite într-o postare pe blog de un reprezentant Microsoft, actualizarea Creators Update este distribuită cu întârziere, existând unele probleme de compatibilitate care ar da bătăi de cap utilizatorilor obişnuiţi. În schimb, actualizarea dispozitivelor prin intermediul serviciului Windows Update permite aplicarea simultană a ultimelor patch-uri disponibile, evitând situaţii cum ar fi nefuncţionarea conexiunii la reţea sau a perifericelor Bluetooth imediat după instalare.

În plus, utilizatorii care întâmpină totuşi dificultăţi după actualizarea la Windows 10 Creators Update vor putea reveni oricând la versiunea anterioară de Windows folosind opţiunea Roolback, absentă atunci când instalăm sistemul de operare „pe curat”.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult