Microsoft Edge cu support pentru extensii, disponibil acum în versiune Preview

18.03.2016

Promis încă de la finalul anului trecut, suportul pentru folosirea extensiilor în browserul Edge s-a tot lăsat aşteptat, Microsoft oferind doar promisiuni şi capturi de ecran, ca dovadă că încă se lucrează la acesta.

Pentru o mică parte dintre utilizatorii de Windows 10 aşteptarea a luat deja sfârşit, pachetul de actualizare fiind acum disponibil celor care au instalată ediţia Windows 10 Preview, folosită de Microsoft pentru ca platformă de testare a funcţiilor nou pregătite, înainte de a le adăuga în versiunea oficială de Windows 10.

Actualizările vizează atât versiunea pentru desktop, cât şi cea de mobil a Microsoft Edge, însă suportul pentru extensii este funcţional deocamdată doar pe PC. Utilizatorii de tablete şi telefoane cu sistem Windows 10 Mobile primesc funcţie Translate, suport pentru comenzi prin gesturi şi optimizări pentru portalul Reddit.

Revenind la suportul pentru extensii, Microsoft promite că vor fi disponibile selecţii populare ca AdBlock Plus, LastPass şi Amazon, mai multe extensii urmând să fie adăugate în a doua parte a acestui an.

Utilizatorii de telefoane mobile compatibile se pot alătura programului de testare, primind acces şi la alte îmbunătăţiri cum ar fi o versiune revizuită a aplicaţiei Maps, ce include funcţie local search, capabilităţi pentru navigare offline şi indicaţii pas-cu-pas oferite de asistentul Cortana, modele 3D pentru arhitectura oraşelor şi mod Street View.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult