Microsoft simplifică procesul de upgrade la Windows 10 pentru clienţii din mediul business

Venind în sprijinul micilor companii şi organizaţii care doresc upgrade la Windows 10, Microsoft a anunţat o aplicaţie care simplifică instalarea noului OS pe staţiile de lucru.

Microsoft simplifică procesul de upgrade la Windows 10 pentru clienţii din mediul business

Prezentă deja pe majoritatea PC-urilor cu sistem Windows 7 şi 8.1, aplicaţia Get Windows 10 nu era până acum disponibilă şi clienţilor din mediul de afaceri. Problema va fi însă corectată spre finalul acestei luni, după ce Microsoft va pune la dispoziţie o versiune actualizată.

Trebuie ştiut că pentru a putea automatiza procesul de upgrade la Windows 10 folosind aplicaţia Get Windows 10 trebuie respectate câteva condiţii:

  • Staţiile de lucru să fie conectate la reţea şi înrolate într-un domeniu Active Directory
  • Sistemul de operare actual (Windows 7 sau Windows 8.1 Pro) să folosească o licenţă validă
  • PC-urile să fie configurate pentru a recepţiona pachete de actualizare direct prin serviciul Windows Update (ex. actualizările să nu fie gestionate prin WSUS, sau System Center Configuration Manager)

Administratorii de sistem care doresc să gestioneze ei înşişi procesul de upgrade pot opta să nu ruleze aplicaţia Get Windows 10 pe PC-urile angajaţilor. Similar, aplicaţia nu va fi livrată corporaţiilor care folosesc ediţii Enterprise ale sistemului de operare, pornind de la premisa ca administratorii acestora vor dori să folosească propriile unelte software pentru gestionarea actualizărilor software.

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat