Microsoft va lansa în curând un antivirus

11.06.2009
Microsoft va lansa în curând un antivirus

Vă mai amintiţi de RAV, antivirusul românesc achiziţionat de Microsoft acum câţiva ani? De atunci au tot circulat zvonuri cum că Microsoft va produce un antivirus. Acele zvonuri sunt confirmat azi de Microsoft.

Nume de cod Morro, antivirusul celor de la Microsoft va ateriza pe piaţă într-un moment în care ceilalţi producători de soluţii de securitate nu o duc foarte bine. Morro este, într-un fel, urmaşul produsului Live OneCare, un alt eşec înregistrat de Microsoft online.

Conform oficialilor Microsoft, Morro este testat în prezent chiar pe calculatoarele propriilor angajaţi şi în curând va fi oferit spre download sub forma unei versiuni beta. Morro va fi corespondentul soluţiilor low-end ale producătorilor de antiviruşi. Cu alte cuvinte, va fi capabil să detecteze o mulţime de viruşi, dar nu va reprezenta o suită completă, cu toate facilităţile corespunzătoare.

Ţinând cont că până la lansarea oficială a lui Windows 7 mai sunt câteva luni, nu ar fi imposibil să ne trezim cu acest antivirus inclus în sistemul de operare.

Microsoft

Urmărește Go4IT.ro pe Google News