Microsoft va pune la dispoziţia utilizatorilor o nouă versiune de Windows 10

Microsoft va pune la dispoziţia utilizatorilor o nouă versiune de Windows 10

Windows 10 Lean este o ediţie de Windows 10 pusă „la dietă”, sistemul de operare ocupând mai puţin spaţiu atât pe suportul de instalare, cât şi după configurare.

Derivată din ediţia Windows 10 Pro, versiunea „Lean” scapă de anumite elemente neesenţiale, cum ar fi imagini wallpaper şi drivere de sistem care pot fi descărcate şi post-instalare, folosind Windows Update. Rezultatul este un kit de instalare cu 2GB mai mic decât la versiunea standard Windows 10 Pro.

Nu este clar dacă Microsoft a creat noua ediţie Windows 10 pentru folosirea cu dispozitive limitate din punct de vedere al spaţiului de stocare disponibil, sau doar ţinteşte folosirea mai eficientă a memoriei disponibilă şi reducerea timpului de instalare.

Opţiunea Windows 10 Lean va fi disponibilă începând cu actualizarea Windows 10 RedStone 5, aşteptată pentru debutul oficial în luna octombrie 2018.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult