Nero 9 Free – cel mai bun program de ars CD-uri e acum gratuit

17.08.2009
Nero 9 Free - cel mai bun program de ars CD-uri e acum gratuit

Sunt conştient că nu spun nicio noutate când afirm că Nero este cel mai bun program pentru inscripţionarea discurilor optice. Ceea ce este însă oarecum nou, este faptul că de două săptămâni producătorul a decis să ofere o versiune gratuită de Nero. Se numeşte chiar Nero 9 Free.

Nero 9 Free este o versiune mult simplificată a programului cunoscut utilizatorilor. Nu doar că nu mai are toate funcţiile (de regulă) inutile incluse în suita completă care măsoară sute de mega. Nu se regăsesc nici toate funcţiile aplicaţiei principale, Nero Burning Rom. Cu Nero 9 Free poţi realiza doar două operaţiuni: inscripţionarea unui CD/DVD (în modul Data) şi copierea discurilor.

Nero 9 Free

Ardere şi copiere

Nero 9 Free are acelaşi modul central ca şi programul complet, StartSmart Essentials. Deşi singurele funcţii disponibile sunt inscripţionarea şi copierea discurilor, StartSmart afişează setul complet de facilităţi din suita Nero. Pentru folosirea acestora eşti însă invitat să cumperi programul complet.

Nero 9 Free

Operaţiunile de inscripţionare şi copiere sunt păstrate şi ele foarte simple. Pentru prima, de exemplu, nu ai de făcut decât să alegi fişierele pe care vrei să le scrii pe disc şi să dai Burn. Eventual poţi scrie şi un nume pentru discul ce urmează a fi creat. Nu ai la dispoziţie opţiunile avansate pe care le oferă programul complet.

Nu poţi să alegi viteza precisă care va fi folosită la scriere. Poţi doar opta între patru preset-uri: automatic, minumum, maximum şi safe mode. Din fericire, au păstrat opţiunea de verificare a discului după inscripţionare.

Nero 9 Free

Şi copierea discurilor este la fel de simplistă. În afară de banala apăsare a butonului mare şi roşu pe care scrie Copy, nu trebuie decât să alegi unitatea optică în care ai introdus discul. Asta în cazul în care dispui de mai multe unităţi.

Facilităţi secundare

În afară de inscripţionarea şi copierea discurilor Nero 9 Free oferă şi două funcţii auxiliare. Este vorba de Analyze Disc şi Erase Disc. Analyze Disc îţi afişează diverse informaţii legate de discul folosit, iar Erase Disc, cum sugerează şi numele, este folosit pentru ştergerea discurilor reinscriptibile.

Nero 9 Free

Întrebarea care se pune este dacă Nero 9 Free merită osteneala de fi instalat şi folosit. Oferă foarte puţine facilităţi şi nu se poate compara cu programe similare, tot gratuite. De exemplu, comparat cu CDBurnerXP, Nero 9 Free pierde la toate capitolele. Numele Nero vinde (a se citi atrage utilizatorii) dar comparându-l cu alte programe ajungi la concluzia că nu este cea mai bună soluţie gratuită.

Descarcă Nero 9 Free

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News