Noi detalii despre Windows Phone 8

27.07.2012
Noi detalii despre Windows Phone 8

La sfârşitul lunii iunie, Microsoft a dezvăluit primele detalii despre viitorul sistem de operare pentru terminale mobile Windows Phone 8. În cadrul conferinţei au fost anunţate o serie largă de îmbunătăţiri, însă unele detalii despre facilităţile sau opţiunile noi au fost ignorate.

Kitul de dezvoltare software pentru Windows Phone 8 a scăpat pe Internet cu câteva săptămâni înaintea lansării şi opţiunile sau facilităţile descoperite în cadrul acestuia, despre care Microsoft nu a spus încă nimic, au început să iasă la iveală.

Interfaţa, ale cărei schimbări au fost deja prezentate, va permite afişarea informaţiilor detaliate oferite de o aplicaţie şi informaţii sumare despre alte cinci direct în Lock Screen. În plus, Microsoft va oferi mai multe culori principale pentru interfaţă şi posibilitatea de alegere a unei imagini aleatorii de fundal oferite de Bing.

Culori noi şi Lock Screen particularizat

După cum este cunoscut, Windows Phone 8 va oferi suport pentru carduri de memorie amovibile iar opţiunile noi descoperite vor permite utilizatorilor să aleagă stocarea pentru librăria de imagini, filme şi muzică.

Integrarea cloud va oferi, pe lângă sincronizarea contactelor din People Hub, şi pe cea a contactelor definite în cadrul fiecărei aplicaţii. În plus, serviciul va permite crearea de copii de siguranţă pentru aplicaţii, cu tot cu setările acestora, şi pentru mesajele text. Odaţa cu Windows Phone 8, contul Windows Live cerut pentru pentru autentificare va fi înlocuit cu Microsoft Account, schimbare care pentru serviciile Web a început să fie aplicată în aceste zile.

Managementul stocării pe card şi backup cloud

Hărţile şi navigaţie oferită de Windows Phone 8 vor fi motorizate de tehnologiile Nokia, dezvoltatorii având acum posibilitatea să activeze mai multe moduri de afişare, inclusiv cu etichetele create de ei pentru anumite zone sau locuri, şi să descarce offline hărţile de care au nevoie utilizatorii. Iar în cazul în care este vorba de o aplicaţie pentru navigaţie, aceasta va putea funcţiona în fundal prin activarea suportului Background location-tracking.

Redarea media limitată din Windows Phone 7 va deveni mai bogată, pe lista codecurilor suportate nativ de sistemul de operare urmând să figureze H.264 ([email protected] la rezoluţie 720p şi 27Mbps), VC1 (SVGA, 20mbps) şi MPEG-4 Part 2 (SVGA, 27Mbps). În plus, managementul fişierelor media nu va mai fi atât de închis, dezvoltatorii software putând crea aplicaţii care să creeze, şteargă sau mute acest tip de conţinut.

Lista codecurilor suportate în Windows Phone 8

Cum acest SDK nu este finalizat, este posibil ca până în toamnă să apară noi lucruri interesante atât pentru creatorii de aplicaţii cât şi pentru utilizatori.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News