Noua interfaţă TouchWiz pentru Galaxy Note 7 a scăpat pe internet

28.06.2016
Noua interfaţă TouchWiz pentru Galaxy Note 7 a scăpat pe internet

În fiecare an, Samsung lansează noua generaţie de smartphone-uri Note cu o serie de mici modificări ale interfeţei grafice. Se pare că noul Galaxy Note 7 (sau 6?) va veni de asemenea cu îmbunătăţiri vizuale, alături de câteva funcţii noi pe care probabil le vom putea folosi exclusiv pe noul dispozitiv. Deja există o versiune de test a noului TouchWiz pentru Galaxy Note 7, modificat să ruleze pe un Galaxy Note 5, care poate fi testată de către oricine doreşte să vadă îmbunătăţirile pe care le va aduce Samsung în această toamnă.

Nu este clar dacă noul TouchWiz va fi lansat şi pe generaţiile mai vechi ale smartphone-urilor sale, însă faptul că rulează deja pe Galaxy Note 5 dovedeşte că nu există limitări hardware care să împiedice acest lucru. Cele mai evidente schimbări sunt culorile din meniul de notificări şi din meniul de setări, care sunt mult mai apropiate de ceea ce promovează Google cu „Material Design”. În teorie, aceste schimbări vor oferi posibilitatea de a afişa mai multe informaţii pe ecran în acelaşi timp, însă nu este vorba despre o schimbare majoră.

Pentru a testa noul TouchWiz în versiune beta trebuie să deţineţi un Galaxy Note 5 cu acces la „root” şi câteva cunoştinţe avansate de operare a sistemului de operare Android. Instrucţiunile de instalare sunt disponibile pe forumul XDA Developers, însă nu este indicat să treceţi la acest proces decât daca luaţi în considerare riscurile precum pierderea garanţiei, posibilitatea de a strica dispozitivul irecuperabil, sau faptul că este vorba despre software în stadiu beta.

În cazul în care nu doriţi să vă bateţi capul cu instalarea, mai sus am ataşat şi un clip de prezentare (în limba italiană), realizat de echipa HDBlog.

Citeşte şi Samsung ar putea lansa două versiuni Galaxy Note 7

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult