Noua versiune a aplicaţiei Kaspersky Internet Security for Android oferă suport pentru smartwatch-urile Android Wear

10.03.2016
Noua versiune a aplicaţiei Kaspersky Internet Security for Android oferă suport pentru smartwatch-urile Android Wear

Kaspersky Lab a lansat noua versiune a Kaspersky Internet Security for Android care, în plus faţă de îmbunătăţiri în materie de viteză a sistemului şi de calitate a protecţiei, include opţiunea de control prin intermediul dispozitivelor Android Wear.

Ceasurile inteligente ale utilizatorilor pot să afişeze acum notificări din partea Kaspersky Internet Security for Android, instalat pe un smartphone sau o tabletă conectată la ele. Notificările se pot referi la o ameninţare detectată pe dispozitiv. Utilizatorul poate, de asemenea, să dea comenzi de la distanţă, prin intermediul unui ceas, apăsând tastele de pe ecran sau prin intermediul vocii. Aceste comenzi pot să activeze o alarmă sonoră pentru a găsi un telefon pierdut, să facă un scan care să detecteze programele malware pentru Android şi să updateze bazele de date antivirus.

În plus, noua versiune a soluţiei de securitate este compatibilă cu Android 6.0. În afară de protecţia împotriva programelor malware şi a site-urilor compromise, soluţia include instrumente prin care dispozitivul poate fi controlat de la distanţă, în caz de pierdere sau furt, care filtrează apelurile sau mesajele nedorite şi ascund informaţiile personale de ochii curioşilor. De asemenea, produsul poate fi controlat de la distanţă prin intermediul portalului My Kaspersky, de exemplu, pentru a activa funcţia anti-furt, pentru a activa sau dezactiva funcţia de Privacy Protection sau pentru a updata bazele de date antivirus.

Noua versiune a aplicaţiei este disponibilă în magazinul virtual Google Play, pe site-ul Kaspersky Lab şi e parte din Kaspersky Internet Security – Multi-Device şi Kaspersky Total-Security – Multi-Device.

În 2015, Kaspersky Lab a înregistrat aproximativ 17 milioane de atacuri cu programe malware pentru dispozitive mobile. Acestea au inclus programe create pentru supraveghere, şantaj, furturi de bani şi alte activităţi infracţionale.
 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult