PhotoMath, o aplicaţie simplă pentru telefonul mobil care rezolvă expresii matematice

PhotoMath, o aplicaţie simplă pentru telefonul mobil care rezolvă expresii matematice

Fie că am uitat-o în intervalul de timp care a trecut de la terminarea şcolii, fie că am ignorat-o cu totul deoarece nu ne-a plăcut, matematica ne poate pune uneori în dificultate atunci când ne mai lovim ocazional de ea. Respectând celebra frază „există o aplicaţie pentru asta” a lui Steve Jobs,  PhotoMath este o aplicaţie pentru telefonul mobil care promite să ne scape de momentele penibile în care ne uităm lung la o formulă matematică.

Produsă de către Microblink, aplicaţia PhotoMath foloseşte algoritmii de recunoaştere a textului dezvoltaţi de către companie şi îi pune la treabă pentru a le oferi utilizatorilor un ajutor care poate rezolva anumite formule matematice. Asemănătoare produsului Office Lens de la Microsoft, aplicaţia foloseşte camera foto a telefonului mobil pentru a captura ecuaţia buclucaşă, algoritmi OCR pentru recunoaşterea textului şi nişte algoritmi software pentru rezolvarea ei.

În acest moment, PhotoMath permite rezolvarea expresiilor algebrice, a puterilor, a rădăcinilor, a fracţiilor, a exponenţilor ştiinţifici şi a ecuaţiilor liniare simple. Aplicaţia nu oferă doar rezultate, dar poate afişa opţional şi paşii făcuţi pentru rezolvarea expresiei matematice, un aspect care-i va face fericiţi pe elevi şi-i va enerva pe profesori. Faimoasa şi excepţionala aplicaţie Wolfram Alpha oferă şi ea o funcţie similară de multă vreme, însă PhotoMath reuşeşte să ofere o interfaţă mult mai simplă şi un mod uşor de înţeles de lucru.

Aplicaţia PhotoMath este disponibilă gratuit pe platformele iOS şi Windows Phone, versiunea pentru Android urmând să fie lansată cândva la începutul anului viitor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News