Popcorn Time este disponibil pe iOS fără jailbreak

09.04.2015
Popcorn Time este disponibil pe iOS fără jailbreak

Popcorn Time a devenit o aplicaţie pentru computere destul de populară în ultimul an, aceasta oferind acces la cele mai noi seriale şi filme de cinema în mod gratuit. Utilizarea sa nu este tocmai legală, întrucât foloseşte conţinut piratat prin intermediul protocoalelor de tip torrent, însă asta nu îi opreşte pe dezvoltatorii săi să lanseze o versiune pentru iOS, care nu necesită jailbreak.

Până în prezent, cei care doreau Popcorn Time pe un dispozitiv iPhone sau iPad trebuiau să ruleze un software de jailbreak şi să descarce aplicaţia de pe Cydia, magazinul neoficial de aplicaţii pentru iOS. Ei bine, începând de astăzi, acest proces complicat nu mai este necesar. Deşi instalarea Popcorn Time este mai simplă, în continuare nu este pentru toată lumea, întrucât necesită instalarea unei aplicaţii pe PC şi urmarea câtorva paşi specifici.

Singurul dezavantaj al procesului este faptul că Popcorn Time poate fi instalat doar folosind un computer cu Windows, aplicaţia fiind incompatibilă cu Mac OS X şi Linux. După descărcarea şi rularea software-ului de instalare, instrucţiunile de pe ecran sunt destul de clare, însă ar putea fi complicate pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu funcţiile iOS precum Airplane Mode. După instalare, aplicaţia trebuie prima dată pornită fără conexiune la reţea sau internet, după care poate fi rulată fără probleme, indiferent de starea datelor wireless.

Întrucât prin multe ţări operatorii de telefonie şi internet pot verifica traficul utilizatorilor, iar echipa Popcorn Time nu doreşte ca fanii aplicaţiei să aibă probleme cu legea din pricina utilizării acesteia, în curând va există chiar şi posibilitatea de a folosi o conexiune de tip VPN, care să mascheze IP-ul dispozitivului. Momentan opţiunea este afişată în meniul de setări, însă nu este activă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult