Tastatura Microsoft pentru iOS poate fi folosită cu o singură mână

26.01.2016
Tastatura Microsoft pentru iOS poate fi folosită cu o singură mână

Microsoft a anunţat lansarea tastaturii Word Flow pentru iOS săptămâna trecută, însă nu a oferit foarte multe detalii despre aceasta. Cei care au reuşit să pună mâna pe noul software au descoperit însă o funcţie foarte interesantă, care cu siguranţă va convinge o parte dintre utilizatorii de iPhone să renunţe la tastatura implicită, sau la alternativele precum Swype şi Swiftkey pentru soluţia Microsoft.

Odată cu dimensiunile ridicate ale noilor iPhone-uri a venit şi necesitatea de a scrie pe tastatură cu două mâni. Întrucât ecranele de pe iPhone 6 şi 6 Plus sunt mult mai late decât în cazul modelelor mai vechi, este aproape imposibil să poţi tasta un mesaj scurt cu o singură mână. Tastatura Word Flow de la Microsoft are însă un as în mânecă: poate restrânge toate tastele într-o singură parte a display-ului, fiecare caracter în parte putând fi accesat cu degetul mare. Aceasta poate fi poziţionată fie pe partea stângă, fie pe partea dreaptă şi include chiar şi bara cu sugestii pentru autocorrect deasupra literelor.

Tastatura Word Flow va fi lansată în curând pe AppStore, după ce iese din perioada de „preview” care este acum în curs printre membrii programului Windows Insiders. O versiune de Android este de asemenea în producţie, aceasta fiind programată pentru lansare după cea pentru iOS. Utilizatorii de Windows Phone vor putea face tranziţia mai uşor la alte sisteme de operare, întrucât tastatura Word Flow este aceeaşi pe care o găsim în mod implicit şi pe platforma mobilă de la Microsoft.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult