Test de antiviruşi – cele mai bune aplicaţii la începutul lui 2013

Test de antiviruşi - cele mai bune aplicaţii la începutul lui 2013

AV-Tests, una dintre cele două autorităţi în domeniul testelor de aplicaţii antivirus, a publicat de curând rezultatele din perioada noiembrie-decembrie 2012. Ele vă pot ajuta să vă orientaţi spre achiziţionarea unui antivirus eficient. Noi recomandăm instalarea unui asemenea aplicaţii pe orice sistem cu Windows 7 sau Windows 8 pentru a vă proteja datele şi informaţiile personale.

În ultimul test AV-Tests au fost analizate 25 de aplicaţii antivirus în mediul Windows 7. Doar trei dintre ele nu au obţinut certificare AV-Tests, printre ele numărânduse din păcate şi Microsoft Security Essentials. Antivirusul gratuit de la Microsoft a punctat destul de slab la capitolul protecţie, iar scorul bun la uşurinţa în utilizare nu l-a ajutat.

Testele AV-Tests de la finalul lui 2012

Pe primul loc în testul AV-Tests pe perioada menţionată s-a clasat Bitdefender Internet Security 2013, suita antivirus românească. Ea a fost în ultimii ani abonată la primele locuri ale acestor teste. Pe podium s-au mai clasat Kasperski Internet Security 2013 şi Norton Internet Security 2013. Nu putem să nu observăm revenirea aplicaţiei de la Symantec, ce a avut o perioadă cu performanţe mai slabe. După cele aplicaţii menţionate mai sus, în top s-au clasat F-Secure Internet Security 2013 şi Trend Micro Titanium Maximum Security 2013.

Toate aplicaţiile de mai sus sunt contra cost. În test au fost însă incluse şi versiuni gratuite. Am vorbit deja despre prestaţia antivirusului de la Microsoft. Mult mai bine ca el s-au comportat AVG Anti-virus Free Edition 2013, Avast Free AntiVirus 7.0 şi Panda Security Cloud Antivirus Free 2.0. Puteţi afla detalii despre celelalte aplicaţii antivirus testate de AV-Tests accesând link-ul de la Sursă.

Trebuie precizat faptul că topul de mai sus nu va mai fi valabil peste câteva luni. Ameninţări informatice apar tot timpul, iar testele sunt repetate de câteva ori pe an. Ne aşteptăm, spre exemplu, să vedem o îmbunătăţire la Microsoft Security Essentials şi nu numai la el.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News