Următoarea actualizare Windows 10 va adăuga tehnologii AI pentru combaterea atacurilor cu malware

28.06.2017
Următoarea actualizare Windows 10 va adăuga tehnologii AI pentru combaterea atacurilor cu malware
Numită şi Windows Fall Creators Update, următoarea revizie adusă sistemului de operare Windows 10 va conţine un număr crescut de upgrade-uri pentru securitate, menite să facă platforma Microsoft mai rezistentă în faţa atacurilor informatice.
 
Vizând îndeosebi serviciul Windows Defender Advanced Protection, rezervat pentru versiunea Windows 10 Enterprise, upgrade-ul va permite folosirea reţelei de procesare cloud a companiei americane pentru o mai bună detecţie şi prevenţie a atacurilor informatice. Sistemul bazat pe tehnologii de inteligenţă artificială va putea detecta şi izola inclusiv forme necunoscute de malware, care nu se află în arhiva cu semnături recunoscute de programele antivirus.
 
Contând pentru aproximativ 96% dintre atacuri, formele noi de malware reprezintă o provocare constantă pentru programele antivirus, detecţia timpurie şi blocarea eficientă a acestora fiind crucială pentru a limita propagarea la alte PC-uri vulnerabile şi păstrarea unui nivel de securitate ridicat.

 

 
Aparent, Microsoft plănuieşte extinderea serviciului de procesare cloud şi către versiunile non-enterprise de Windows 10. Microsoft va liva actualizarea Fall Creators pentru Windows 10 în perioada septembrie-octombrie 2017.
Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult