Windows 10, gratuit şi în 2018. Iată cum poate fi obţinut

Începută în anul 2016, campania pentru upgrade gratuit la Windows 10 a continuat şi anul trecut, Microsoft lăsând să se înţeleagă că va opri în cele din urmă metoda prin care utilizatorii de Windows 7 sau Winfows 8.1 pot obţine o cheie de licenţă originală Windows 10, prin upgrade gratuit de la sistemul de operare cumpărat anterior.

Ei bine, chiar dacă promoţia s-a încheiat oficial în urmă cu ceva timp, distracţia nu se opreşte aici, existând încă o metodă pentru a obţine Windows 10 gratis, dacă PC-ul folosit are instalat Windows 8.1.

Secretul este folosirea unei opţiuni mai puţin cunoscută, oficial adresată doar unei categorii restrânse de utilizatori cu deficienţe de auz. Neoficial, metoda este acesibilă oricui parcurge paşii necesari, fără ca Microsoft să impună o verificare strictă a fiecărui utilizator eligibil.

Momentan, nu este clar pentru cât timp va mai lăsa Microsoft această opţiune, ţinând cont de faptul că Windows 8.1 nu mai este pe deplin suportat de companie încă din 9 ianuarie  2018, asistenţa tehnică şi beneficiile încetând la această dată.

Pentru upgrade gratuit la Windows 10 nu rămâne decât să descărcăm şi instalăm utilitarul Media Creation Tool, creat de Microsoft pentru a facilita crearea unui disk boot-abil sau stick USB conţinând kit-ul de instalare Windows 10.

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat