Xbox One ar putea rula aplicaţii de PC foarte curând

07.03.2016
Xbox One ar putea rula aplicaţii de PC foarte curând

Microsoft a inclus întotdeauna în discuţiile despre Windows 10 platforma Xbox One, însă momentan eforturile de a realiza un adevărat dispozitiv cu Windows nu sunt foarte evidente pe consola de jocuri. Se pare că momentul mult aşteptat va veni în cadrul convenţiei anuale Build, în care Microsoft se întâlneşte cu dezvoltatori software din toate domeniile pentru a-şi îmbunătăţi platformele şi pentru a anunţa noi direcţii pentru seriile de dispozitive proprii Xbox, Lumia şi Surface.

În ciuda faptului că Microsoft a lansat în toamna trecută o actualizare software pentru Xbox One care a schimbat sistemul de operare de la Windows 8 la Windows 10, consola de jocuri poate în continuare rula doar jocuri şi aplicaţii realizate special pentru aceasta. Magazinul de aplicaţii este dedicat Xbox One, iar ceva cumpărat pe consolă poate fi rulat doar pe aceasta, chiar dacă există şi o versiune pentru PC.

Aplicaţiile universale vor deschide calea către utilizarea Xbox One pentru mai mult decât consum de conţinut multimedia şi jocuri video de Xbox. Toate aplicaţiile universale ar putea în teorie să ruleze pe consolă, chiar dacă unele ar necesita conectarea unor periferice extra precum mouse şi tastatură. Mai mult decât atât, conţinutul ar putea fi sincronizat între consolă, smartphone şi PC, putând astfel să foloseşti întotdeauna dispozitivul cel mai apropiat şi potrivit locului în care te afli.

Pentru a prezenta compatibilitatea cu aplicaţiile universale pe consola Microsoft, Phil Spencer, şeful diviziei Xbox din cadrul companiei, va păşi pe scena Build. Evenimentul va avea loc pe 30 martie în San Francisco.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult