Un câine s-a mumificat în trunchiul unui copac

Un câine s-a mumificat în trunchiul unui copac

Angajaţii de la compania Georgia Kraft Corp. au făcut o descoperire bizară în trunchiul unui copac pe care l-au tăiat. În interiorul acestuia au găsit un câine mumificat.

Potrivit specialiştilor, animalul a rămas blocat în spaţiul din interiorul copacului acum câteva zeci de ani. A intrat într-o scorbură şi nu a mai putut ieşi, apoi a încercat să se caţere prin interiorul gol al trunchiului.

Câinele a fost găsit în 1980, iar copacul respectiv a fost donat organizaţiei Southern Forest World. De atunci „Stuckie” a devenit o atracţie pentru turişti. Publicaţia Newsweek a relatat povestea acestei mumii inedite zilele trecute.

Potrivit lui Kristina Killgrove, un antropolog de la Universitatea din Florida, mediul din interiorul copacului a păstrat animalul în stare bună. Stejarii din specia respectivă conţin mult tanin, o substanţă folosită pentru tăbăcirea pieilor. Acest compus vegetal absoarbe umeazeala şi usucă mediul din jur.
 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult