Allview a lansat 2 Speed Quad: o tabletă cu ecran de 8″, decodare video 4K şi streaming wireless

Allview a lansat 2 Speed Quad: o tabletă cu ecran de 8

Producătorul local de tablete şi telefoane Allview a anunţat astăzi lansarea unei noi tablete Android quad-core cu ecran de 8”, aceasta punând accent pe redarea video 4K şi streaming-ul wireless Miracast către un televizor.

Noua tabletă 2 Speed Quad oferă  un ecran cu o diagonală de 8”, panou TFT şi rezoluţie de 1024 x 768 pixeli, bateria cu o capacitate de 4400 mAh promiţând o autonomie de 7 ore şi un timp de stand-by de 18 zile.

Platforma hardware folosită de Allview 2 Speed Quad este cipul Allwinner A31, acesta oferind un procesor quad-core ARM Cortex-A7 tactat la 1 GHz şi un procesor grafic PowerVR SGX544MP2. Configuratia este completată de un adaptor wireless 802.11 b/g/n, 1GB de memorie RAM, o memorie internă cu o capacitate de 8 GB, slot MicroSD şi două camere foto. Allview 2 Speed Quad rulează Android 4.2.2 şi oferă opţiuni pentru particularizarea interfeţei.

Tableta se axează pe redarea video, aceasta oferind decodarea fluxurilor 4K cu ajutorul decodorului CedarX din cipul Allwinner A31 şi a unei aplicaţii dedicate. Cum ecranul XGA nu este tocmai apt pentru astfel de formate video, tableta oferă compatibilitate Miracast şi permite streaming-ul wireless direct către un televizor compatibil sau, în lipsa acestuia, către adaptorul HDMI Allview Smart2View. Aplicaţia pentru redare video permite şi redarea overlay offscreen, permiţând astfel afişarea altui conţinut pe ecran în timpul redării filmelor pe un ecran extern.

Allview 2 Speed Quad este disponibilă la un preţ de 649 de lei, aceasta putând fi achiziţionată şi împreună cu adaptorul Miracast Allview Smart2View la un preţ de 749 de lei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News