Amazon a anunţat noua generaţie de tablete Fire

18.09.2015
Amazon a anunţat noua generaţie de tablete Fire

Amazon a dezvăluit noile sale tablete din seria Fire, pe care le va lansa la sfârşitul lunii septembrie. Acestea vin în variante pentru toate buzunarele şi acoperă o plajă mare de preferinţe, oferind display-uri de 6, 7, 8 şi 10”. Noile tablete nu sunt orientate către performanţă brută, însă încearcă să ofere utilizatorilor o experienţă plăcută în orice situaţie, accentul fiind pus pe consumul conţinutului oferit prin serviciile Amazon.

Cele mai puternice sunt Amazon Fire HD 10, Fire HD 8 şi Fire HD 6, care oferă display-uri cu raport de aspect 16:10 (rezoluţie 1280 x 800 pixeli). Toate integrează procesoare MediaTek quad-core cu două nuclee la 1,5 GHz şi două la 1,2 GHz, 1GB memorie RAM,  şi locaşuri pentru carduri microSD de până la 128 GB. Varianta Fire HD 8 şi 6 vin cu 8 sau 16 GB spaţiu de stocare, în timp ce Fire HD 10 oferă opţiuni de 16 sau 32 GB.  

La capitolul captură foto şi video avem de a face cu senzori HD pe partea din faţă şi senzori de 5 megapixeli pe spate (cu filmare Full HD) pentru Fire HD 8 şi 10, în timp ce varianta cu display de 6” integrează o cameră VGA pe partea din faţă şi o cameră de 2 megapixeli pe partea din spate (filmare HD). Toate sunt garantate pentru 8 ore de funcţionare la o singură încărcare. Preţurile sunt de 100 dolari pentru Fire HD 6, 150 de dolari pentru Fire HD 8 şi 230 dolari pentru Fire HD 10.

Cea mai surprinzătoare tabletă din oferta Amazon este Fire (fără HD), care vine la un preţ de numai 50 de dolari. Aceasta vine cu un display de 7” cu rezoluţie 1024 x 600 pixeli, procesor quad-core la 1,3 GHz, 1 GB memorie RAM, 8 GB spaţiu de stocare (5 GB disponibili pentru utilizator) şi locaş pentru carduri microSD de maxim 128 GB. Spre diferenţă de celelalte modele, această tabletă oferă doar un difuzor mono şi moşteneşte camerele de pe Fire HD 6, cu rezoluţie VGA pe faţă şi 2 megapixeli pe spate. Amazon Fire va oferi 7 ore de utilizare la o singură încărcare şi se va vinde la volum, fiind disponibil un pachet de şase tablete la 250 de dolari (a şasea este gratuită).

Toate tabletele vor folosi noul sistem de operare Fire OS 5 „Bellini”, bazat pe Android.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult